Bani mai mulți pentru casarea mașinilor vechi 

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a anunțat creşterea primelor de casare pentru programul Rabla 2023.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor vrea creşterea primelor de casare pentru programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” în 2023, potrivit ziare.com.

De asemenea, se analizează posibilitatea de înfiinţare a unui nou program de casare numit „Rabla pentru Flote”, care să încurajeze achiziţia de autovehicule electrice noi de către operatorii care deţin flote de maşini, se arată într-o informare prezentată în şedinţa de guvern.

„Nota de informare aduce în discuţie posibilităţile prin care pot fi îmbunătăţite programele de înnoire a parcului auto derulate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin Administraţia Fondului de Mediu. Pentru programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, destinate persoanelor fizice şi persoanelor juridice, ca urmare a interesului considerabil de care s-au bucurat până acum, există o propunere de alocare a unor sume mai mari pentru 2023 faţă de anul trecut în proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului de Mediu postat în consultare publică. În această perspectivă, se lucrează la modificarea ghidurilor de finanţare, inclusiv în sensul creşterii primelor de casare”, arată Ministerul Mediului. 

După aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului de Mediu, se va demara şi cel de-al treilea program, „Rabla Local”.

Acesta este destinat instituţiilor locale, prin care se estimează casarea a 100 de mii de vehicule. „De asemenea, este luată în calcul lansarea unui al patrulea program de casare, Rabla pentru Flote, care să încurajeze achiziţia de autovehicule electrice noi pentru operatorii economici care deţin flote de maşini”, se mai arată în document.

 O cantitate importantă de praf din Sahara, detectată în Europa