Incendiu într-un bloc din Galați

Proprietara apartamentului, transportată la spital

Un incendiu a avut loc într-un bloc din centrul orașului Galați. Focul a izbucnit într-un apartament în care se afla o femeie în vârstă și câinele acesteia, a transmis Mediafax. Bătrână a fost salvată de pompieri și apoi a fost transportată la spital, în timp ce vecinii ei, 20 de locatari, au fost evacuați. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de pompieri, câinele nu a mai putut fi salvat.

În timpul incendiului a ars mobilierul dintr-o cameră. La fața locului au intervenit trei autospeciale de stingere, autoscara și două echipaje SMURD. Pompierii au stabilit că, probabil, incendiul a fost provocat de o problemă la instalația electrică, întregul apartament a fost distrus.

Citește și: La Galați, un autobuz a luat foc în mers (Video)

„12 persoane s-au autoevacuat și 8 persoane dintre care 2 copii au fost evacuate de pompieri. Proprietara apartamentului în vârstă de 87 de ani a fost salvată din apartament. Prezintă intoxicație cu fum și a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la spital, în stare stabilă”, au precizat reprezentanții ISU Galați, potrivit Viața liberă.

Locul incendiului este foarte apropiat de cel unde, în luna octombrie 2020, o explozie a distrus parterul unui imobil, în urma căruia patru persoane au fost rănite. Proprietarul apartamentului în care a avut loc deflagrația, resimțită pe o rază de 200 de metri, a suferit arsuri pe 60% din corp, iar la o săptămână după incident a decedat.

Citește și: Altă tragedie, alt oraș: Galați. Doi morți, în urma unei explozii