Zboruri oprite pe aeroportul din Catania după erupția vulcanului Etna

 Din cauza norilor denși, erupția poate fi urmărită doar cu instrumente speciale.

Plouă cu cenușă în sud-vestul Italiei, unde a fost instituit cod roșu după ce vulcanul Etna a erupt. Zborurile de pe aeroportul din Catania au fost suspendate, avioanele care trebuiau să aterizeze fiind redirecționate, potrivit digi24.ro.

 Din cauza norilor denși, erupția poate fi urmărită doar cu instrumente speciale.

Vulcanul a intrat în noua sa fază de erupție după mai multe cutremure intense. Cu o altitudine de peste 3.300 de metri, Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa și are cea mai lungă serie de erupții din istorie. Cea mai veche datează din anul 425 înainte de Hristos, iar cea mai lungă a început în 1614. Atunci, erupțiile au durat zece ani.

Oficialii de la Institutul Italian pentru Geoştiinţe şi Vulcanologie au observat niveluri crescute de activitate vulcanică la vulcanul Etna din Sicilia, pe 21 mai, iar zborurile de pe aeroportul Catania au fost oprite.

Aeroportul Catania Fontanarossa (CTA) şi-a încetat operaţiunile din cauza activităţii vulcanice de pe 21 mai, niciun zbor fiind capabil să aterizeze sau să decoleze.Erupţii suplimentare ar putea provoca o activitate seismică de nivel scăzut, nori de cenuşă şi alunecări de teren în zona înconjurătoare. Sunt posibile întreruperi de transport în zona înconjurătoare, mai ales dacă vor apărea alte evenimente eruptive semnificative. Oficialii ar putea închide drumurile din apropierea vulcanului, în funcţie de prezenţa materialului vulcanic periculos.