Cod galben de furtuni, vijelii și grindină pentru 15 județe

Se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii și grindină

Meteorologii au emis luni o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în zone din 15 județe din țară. Avertizarea este în vigoare luni între orele 12.00 și 21.00. Sunt vizate zone din județele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița și Prahova, potrivit digi24.ro.

În intervalul menționat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină.

 Sunt anunțate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55-65 km/h), vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei și în sud-estul Munteniei.

În București, temperaturile vor ajunge luni până la 27 de grade, conform prognozei speciale emise de meteorologi.

Cerul va fi variabil cu unele înnorări după-amiază, când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Temperatura maximă va fi de 25-27 de grade. Temporar, vântul va avea unele intensificări cu rafale de 40…50 km/h.

Zboruri oprite pe aeroportul din Catania după erupția vulcanului Etna