Ministrul de Interne, Marcel Vela ne spune cam câți avem voie să fim în incinta aceleiași case, caz în care decidem să ne serbăm ziua de naștere, ori cine știe mai ce ne trece nouă prin cap legat de mâncare, bere și un pic de muzică. Astfel, fără mențiunea obligativității purtării măștii în apartament, uite-așa ne obligă Vela să ne triem prietenii – ori, după caz, să ne organizăm ziua de mai multe ori, ca să apuce și cei mai puțin importanți, din linia a doua, să mănânce un pic de tort. Și uite-așa ne strică guvernul prieteniile.

Lăsând glumele la o parte, Vela ne spune că:

„Limita de 8 persoane se referă la spații închise, de exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștare, sau de nume, cum este astăzi (nr. joi) ) de Sfinții Constantin și Elena. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. (…) Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, le-a explicat ministrul, celor care îl urmăreau pe Facebook.

De la 1 iunie, lucrurile se pot schimba

„De la 1 iunie, din 15 iunie, dacă totul va fi în regulă, evident se va reamenaja și această regulă”, a declarat Marcel Vela.

Citește și: Danileț, despre termoscanere: „E doar un mijloc de siguranță”

#News