Locomotiva unui tren de marfă, cuprinsă de flăcări în județul Prahova

Vagoanele au fost decuplate de la locomotivă, traficul feroviar fiin oprit temporar

Traficul feroviar de călători a fost oprit temporar în zona Brazi din cauza unui incendiu care a izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la locomotiva unui tren de marfă în Gara Crivina, din comuna Brazi, potrivit g4media.ro.

„Incendiul se manifestă la locomotiva unui tren de marfă. Mecanicul a întreprins masurile specifice de protecţie prin decuplarea acesteia de restul vagoanelor”, a informat ISU Prahova.

Pompierii au precizat că garnitura a plecat din Gara Brazi către Gara Crivina. Pe traseu a fost observat incendiul.

„În jurul orei 8:20, la ieşire din staţia Brazi (direcţia Crivina), pe firul II, la locomotiva unui tren privat de marfă s-a produs o degajare de fum.Vagoanele din compunerea garniturii au fost retrase in Brazi, pentru a facilita accesul pompierilor. Ca măsură de siguranţă, personalul feroviar a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact, iar traficul feroviar de călători a fost oprit temporar, până la finalizarea operaţiunilor desfăşurate de echipele de intervenţie”, a anunţat CFR SA.

La ora 9:12 s-a reluat traficului de călători, pe firul I, urmează în scurt timp şi redeschiderea firului II. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunţat că incendiul a izbucnit după ce garnitura a plecat din Gara Brazi către Gara Crivina, acesta manifestându-se la compartimentul motor.

 Mecanicul a decuplat locomotiva de restul vagoanelor, iar pompierii au acţionat pentru localizarea şi lichidarea focului, fără a fi înregistrate victime, arată ISU. Locomotiva, care este una de tip diesel şi aparţine unui operator privat, tracta rezervoare de biodiesel goale.

„Incendiul se manifestă la locomotiva unui tren de marfă. Mecanicul a întreprins masurile specifice de protecţie prin decuplarea acesteia de restul vagoanelor”, a informat ISU Prahova.

Frații Tate rămân încă o lună în arest la domiciliu