Fetita
Fetita

Fetița de 12 ani din Slatina, care a suferit un accident teribil de Paște, este bine, a declarat Gabriela Firea. Ministrul Familiei s-a bucurat să primeasca vești extraordinare despre fetița de 12 ani care crește în grija statului, alături de alte cinci fete, într-un apartament de tip familial din Slatina. Ea a căzut duminica trecută de la fereastra apartamentului în care locuiește alături de colegele sale și în care se afla și educatoarea care le îngrijea în acea zi, suferind răni grave, dar, grație medicilor care au îngrijit-o la Spitalul Județean de Urgență Slatina și bunului Dumnezeu, acum este bine, în afara oricărui pericol.

Gabriela Firea: Copilul se află încă internat, recuperarea va mai dura, a suferit o intervenție complicată la un umăr, dar m-am bucurat să văd imagini cu ea în care e veselă, cântă și ascultă muzică.


Gabriela Firea a ținut nepărat să aducă vești despre această copilă, pentru că, din păcate, în spațiul public a văzut, imediat după această întâmplare groaznică, mai multe luări de poziție rău-intenționate, tendențioase și mincinoase de-a dreptul.

„Nu-mi dau seama ce fel de om trebuie să fii să te folosești de o situație extrem de dificilă, dramatică, a unui copil, pentru a lansa dezinformări și a arunca cu minciuni și vorbe grele într-un intreg sistem – cel al protecției speciale a copilului – care, deși nu e perfect, e format din oameni care se dedică zi lumină acestor copii cu povești triste. Am citit îngrozită pe rețelele sociale, iar apoi și în unele publicații, care au preluat acele texte, cum fetița despre care vorbim ar fi vrut să se sinucidă pentru că nu era lăsată să meargă în famile, de sărbători… Ce trist să nu ții cont de faptul că te folosești de un copil nevinovat pentru interese personale! Nu, nu e nimic adevarat!”, a declarat Gabriela Firea.

Din păcate, fetița din Slatina provine dintr-o familie cu probleme, a ajuns în grija statului de curând tocmai pentru că a fost victima violenței în familie! Prin urmare, nici nu se putea pune problema să se întoarcă acolo, mai ales atât de curând, după doar câteva săptămâni.

Gabriela Firea: A fost, din păcate, doar un accident îngrozitor. Chiar ea a povestit apoi că își făcuse planuri alături de celelalte fete cu care locuia, să meargă în oraș în acea zi, dar cum vremea era urâtă, s-au gândit că nu li se va da voie, așa că ea și-a imaginat că ar putea pleca pe fereastră…

Un gest necugetat, care ar fi putut să aibă urmări groaznice, dar doar un accident, a spus ministrul Familiei. Gabriela Firea ar dori ca acest caz de la Slatina să fie un semnal și un motiv de reflecție pentru noi toți. Atât pentru colegii ei din sistemul de protecție specială, care este convinsă că fac tot ce le stă în puteri să le fie alături acestor copii, dar care, iată, văd acum că anumite lucruri neexplicate suficient sau care nu credeau să fie importante pot avea consecințe devastatoare.

Gabrela Firea : Și, în aceeași măsură, aș vrea ca acest episod nefericit să ridice un semn de întrebare și tuturor celor dispuși să preia, fără nicio minimă verificare și documentare, orice poveste, interpretare, teorie, acuzație, opinie personală, lansate toate cu vădită rea-intenție, de persoane care cred că astfel ajută un sistem poate nu perfect, dar cu siguranță perfectibil


Și în acest caz este vorba tot despre decizii raționale și despre a evalua consecințele și implicațiile acestora, a declarat Gabriela Firea.Una dintre ele, din punctul ei de vedere, cea mai gravă, este că fetița despre care este vorba,un copil de 12 ani, a citit toate aceste neadevăruri despre ea. Locomotiva unui tren de marfă, cuprinsă de flăcări în județul Prahova