Captură video Youtube
Captură video Youtube

În onoarea Jubileului de Platină din acest an, producătorul de jucării Mattel îi va dedica reginei o păpușă Barbie confecționată după chipul Elisabetei a II-a.

Compania a făcut anunțul ieri, 21 aprilie. Regina împlinește 70 de ani pe tronul Marii Britanii.

Păpușa Barbie Tribute Collection va purta o rochie de culoarea fildeșului

Alături de rochie, Barbie va purta o eșarfă albastră împodobită cu medalioane și panglici. În plus, figurina de colecție va purta și o tiară bazată pe cea pe care Elisabeta a purtat-o în ziua nunții sale.

Păpușa va fi vândută în magazinele londoneze Harrods, Selfridges și Hamleys înainte de sărbătorirea oficială a Jubileului de Platină, la începutul lunii iunie, notează BBC.

Regina Elisabeta a II-a împlinește 96 de ani

Elisabeta a II-a (Elizabeth Alexandra Mary) s-a născut pe 21 aprilie 1926. Aceasta este regina a cinsprezece state suverane și a urcat pe tron la moartea tatălui său, regele George al VI-lea, la 6 februarie 1952.

Este cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.

Regina s-a născut în Mayfair, Londra. A fost primul copil al ducelui și ducesei de York (mai târziu regele George al VI-lea și regina Elisabeta).

Tatăl ei a urcat pe tron la abdicarea fratelui său, regele Eduard al VIII-lea, în 1936. Este momentul în care ea a devenit moștenitoarea prezumtivă. Elizabeth a avut parte de o educație privată, acasă. Regina a început să își asume sarcini publice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, servind în Serviciul Teritorial Auxiliar.

În 1947 s-a căsătorit cu Philip, Duce de Edinburgh, un fost prinț al Greciei și Danemarcei, cu care are patru copii: Charles, Prinț de Wales, Anne, Prințesă Regală, Andrew, duce de York și Edward, Conte de Wessex.

A fost căsătorită cu Prințul Philip, timp de 73 de ani, până la moartea acestuia, la 9 aprilie 2021.