Patriarhul Daniel are un vis: să-și vadă terminată Catedrala Mântuirii Neamului și să-și asigure, astfel, un loc în istorie, sperând că secolele care vor veni vor fi marcate, la rândul lor, de obiediența cu care poporul tratează Biserica, încă din cele mai vechi timpuri. Rămas fără bani de la Guvern, întrucât Florin Cîțu pare să-i fi pus sigiliu pe robinetul bănesc, Daniel se reinventează și lansează un soi de „cutia milei”, în variantă modernă și-n format online, „loc sfânt” unde enoriașul poate dona, cât are el acolo, pentru pictarea colosului bisericesc.

Patriarhul Daniel, încercând să ne demonstreze că numele lui va intra în istorie: „Suntem contemporani cu o lucrare mare, iar darul nostru este un dar pentru eternitate”

„Este o mare bucurie şi o mare şansă să fim contemporani cu această lucrare sfântă, care va dăinui peste veacuri ca laudă adusă lui Dumnezeu şi ca ocrotire a poporului român. Deja de multă vreme cei care ajută la construirea catedralei şi la pictarea ei sunt pomeniţi aici, la Catedrala Patriarhală Istorică, dar şi la noua catedrală, la Catedrala Naţională, sau Catedrala Mântuirii Neamului. Să ne ajute bunul Dumnezeu ca, privind icoanele frumoase ortodoxe din această biserică, să ne înălţăm mintea la frumuseţea cea netrecătoare, cerească, din Împărăţia lui Dumnezeu, pentru a ne bucura împreună cu îngerii şi cu Sfinţii”, ar fi zis afirmat Patriarhul Daniel, potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române.

Astfel, oricine nu are ce face cu câțiva leuți, poate cu mai mulți, îi poate dona „întru” pictarea unei biserici gigant.

Sau se poate implica în cazurile cu adevărat caritabile, ajutându-și semenii defavorizați să aibă astăzi o masă caldă, o haină călduroasă.

Alegerea aparține, până la urmă, fiecăruia.

Citește și: BOR: „Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT lovește din nou”