Familia Iohannis

Ceea ce se întâmplă în ultimele luni dovedește, fără putință de tăgadă, că România devine un stat eșuat. Asta în ciuda unor minciuni lozincarde care încearcă să anestezieze conștiința oamenilor. Atâta câtă mai este și atâți câți mai există.

“Acești inconștienți care ne conduc”, ca să parafrazez celebrul volum al lui Pierre Accoce și dr. Pierre Rentchwich (“Acești bolnavi care ne guvernează”) sunt vinovații dezastrului statal spre care ne îndreptăm extrem de rapid.

Și totul pornește de la cel care s-a împăunat cu o victorie categorică, chiar dacă și acum considerată destul de ciudată. În urma câștigării alegerilor prezidențiale, Iohannis, a pornit să defileze cu trufia cunoscută a pasului de gâscă.

Trufia lui Iohannis

Apropo de comportamentul președintelui, gânditorul creștin-conservator Ernest Bernea parcă scrie chiar despre actualul președinte. Și scrierea datează de peste o jumătate de veac!

Iohannis number one

„Omul cade adesea în mrejele mulțumirii de sine, în înțelesul închipuirii de sine. Trufia naște din această stare

Trufia înseamnă o acordare de credit nefirească față de persoana noastră; e un fel de încântare până la autodivinizare. Aparent trufia este tărie și superioritate. În fond însă această stare morală este slăbiciune și decadență.

Omul trufaș este un om suficient, un om cu orizontul strâmt. Omul trufaș dovedește o jalnică sărăcie spirituală. El duce o viață de mare platitudine și întuneric.” 

Se poate încadra comportamentul lui Iohannis în acest portret “in rem”?!

Manipularea

Bine, bine, Iohannis este trufaș și sărac spiritual, Orban este slab și decadent, aproape falimentar în idei și proiecte, precum cvasimajoritatea camarazilor săi, slugi preaplecate ale lui Iohannis, dar poporul ce face?! Ce să facă, ceea ce îi este cel mai comod: se lasă manipulat, așa cum a făcut-o mai mereu. “Omul nu mai este o existență vie, cu toate atributele sale de conștiință, aspirație și demnitate, un univers moral ce trebuie respectat, ci o entitate abstractă, un <<individ>> care poate fi numărat sau înregistrat și, până la sfârșit, manipulat. ”       

#NEWS

Foto Facebook

https://www.youtube.com/watch?v=sDZB-PmDupE
Klaus Werner Iohannis – Ghinion –