Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

O pană de curent, care a durat câteva ore, a afectat aproximativ 2.000 de persoane din statul american Oregon, transmite publicația Upi.com.

Potrivit presei locale, autoritățile au explicat că principala vinovată pentru pana de curent nu este alta decât o veveriță.

1.953 de clienți ai companiei din Oregon au rămas pe întuneric din cauza unei veverițe

Portland General Electric a declarat că 1.953 de clienți din East Salem și-au pierdut curentul în jurul orei 10:42 a.m. Curentul a revenit câteva ore mai târziu, fiind restabilit în jurul orei 12:07 p.m.

Reprezentanții de la Portland General Electric au ținut să precizeze că de vină pentru această întrerupere considerată una masivă, ar fi fost o veveriță. Cu toate acestea, oficiali nu au dat detalii suplimentare.

Specificul acțiunilor animalului nu este unul clar”, au declarat amuzați membrii centrului Portland General Electric.

Deși pare amuzant și inedit, cazul nu este unul singular. O altă veveriță, de data aceasta din Virginia, se face ”responsabilă” pentru lipsa de curent care a afectat aproximativ 10.000 de persoane

Dominion Energy a declarat că aproximativ 10.000 de clienți din Virginia și-au pierdut curentul în luna septembrie a acestui an.

La acel moment, o veveriță a intrat în contact cu echipamentele stației.

Contrar situației din Orgenon, pana de curent din statul american Virginia a fost restabilită după aproximativ 60 de minute.