Petreceri unde se consumau droguri, organizate la diferite cabane dintr-o stațiune din județul Bistriţa-Năsăud

Procurorii DIICOT au efectuat percheziții la o rețea de trafic de droguri, care trafica atât droguri, cât și substanțe halucinogene.

Procurorii DIICOT au efectuat percheziții la membrii unei rețele de trafic de droguri, care vindea atât droguri, cât și substanțe halucinogene.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2021, trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 26 de ani, ar fi constituit, în județul Bistrița-Năsăud, un grup infracțional organizat.

Ei doreau să obțină bani din activități de șantaj, lipsire de libertate, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, potrivit stiripesurse.ro

Prin amenințări, inclusiv prin folosirea unor arme, aceștia ar fi cerut taxă de protecție unei persoane care distribuia substanțe psihoactive în zona Lechința-Beclean-Figa. Aceștia și-ar fi extins activitatea infracțională și în Bistrița, Lechința, Năsăud și zonele limitrofe. Traficanții organizau petreceri, la diferite cabane, din stațiunea Figa, unde s-ar fi consumat substanțe psihoactive. Ei ar mai fi racolat alți tineri, care să distribuie substanțe psihoactive, în zonele respective. În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat 4 pistoale neletale, dintre care 2 supuse autorizării, un arc, aproximativ 70 de grame de 3-CMC, 673 de plicuri ziplock nefolosite, 24 de grame de substanță vegetală, susceptibilă a fi cannabis, 4 cântare de mare precizie, 3 grindere, 33 de telefoane mobile, 2 laptopuri, 9 ceasuri, precum și 11.715 lei, 4.240 de euro, 100 de dolari și 100 de franci elvețieni.

Unul dintre tinerii vizați a fost prins de polițișți, în flagrant delict, în timp ce conducea, în municipiul Bistrița, un autoturism, aflându-se sub influența substanțelor stupefiante

În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței metamfetamină. În autoturism,se mai afla un tânăr, de 28 de ani, care avea asupra lui 6 plicuri cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

”La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au efectuat 24 de percheziții domiciliare pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și trafic de droguri. Persoanele vizate sunt din Bistrița, Figa, Lechința, Beclean și alte localități limitrofe.

Activitățile au fost desfășurate pentru completarea probatoriului într-un dosar penal, constituit la nivelul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, în care sunt efectuate cercetări pentru constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, trafic de droguri de risc, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, contrabandă calificată și uz de armă fără drept.Totodată, au fost puse în aplicare 20 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri.Față de 9 dintre acestea, procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T.- B.T. Bistrița-Năsăud a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar față de alte 4 persoane, a fost dispusă măsura controlului judiciar.Persoanele reținute rămân în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 21 octombrie, să fie prezentate Tribunalului Bistrița-Năsăud, în vederea arestării preventive”, a transmis DIICOT.

Parlamentul a decis înființarea Observatorului Laptelui