Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea a anunțat, miercuri, candidații pe listele organizației de București pentru alegerile parlamentare din decembrie. Mai mult, aceasta a făcut și câteva precizări cu privire la invalidarea lui Marian Oprișan pe lista pentru Senat din partea PSD Vrancea.

„Suntem candidații pentru municipiul București. Vom ajunge cu votul românilor din București în Parlamentul Românie și dorim să contribuim la schimbarea în bine, a tot ceea ce se întâmplă în Parlament. Niciodară, dar niciodată, atât Guvernul dar și Parlamentul să nu se mai distanțeze de ceea ce își doresc românii”, a declarat Gabriela Firea.

PSD București a depus la Biroul Electoral Municipal lista candidaților pentru Camera Deputaților și Senat

Publicată de Partidul Social Democrat pe Miercuri, 21 octombrie 2020

Potrivit Știri pe surse, pe lista pentru Camera Deputaților se află: Alexandru Rafila (reprezentantul României la OMS), Daniel Tudorache (fostul primar al Sectorului 1), Diana Tușa, Daniel Florea (fostul primar al Sectorului 5), Nicoleta Goleac, Rodica Nassar, Carmen Mihălescu, Dan Cristian-Popescu, Oana Florea, Petre Florin Manole, Simona-Valentina Butacu, Paul Eduard Simion, Cezar-Costin Stancu, Costin Simion, Petre Chirică, Emanuel Iacob, Alina-Georgiana Cimpoieru, Cătălina Ștefana, Nicoleta Paninopol, Anda-Ioana Negoiță, Geanin-Georgian Jurubiță, Traian Pană, Florin Anghel, Florin Cristian Alexandrescu, Mitică Cătălin Unciuleanu, Andrei Alexandru Țîrdea, Vlad Alexandru Maioru, Petre Mărgărit, Laura Daniela Țane, Milică Rădulescu, Alexandru Roland Săvulescu, Alexandra Ioana Curcă, Răzvan Iulian Râpeanu, Cristian Sorin Marin, Daria Zaharia Vișoiu, Paula Pasciuc și Raluca Cherecheș.

Lista candidaților pentru Senat este deschisă de Gabriela Firea (primarul în funcție), Adrian Streinu-Cercel (dir. Sp. Matei Balș), Gabriel Mutu (fostul primar al Sectorului 6), Daniel Zamfir, Alexandru-Hazem Kansou, Daniel Geantă, Adriana Larisa Antipa, Mihail Bogdan Hliza, Mirona Tudor, Ionela Marinescu, Constantin Luca, George Popescu, Răzvan Cristian Zaharia, Ioan Bogdan Danciu, Tăsel Stan, Ion Valentin Haită și Ionuț Ciprian Boțan.

Primele 10-11 locuri de la Camera Deputaților și primele 4-5 locuri de la Senat sunt considerate în partid ca fiind eligibile.

Decizia invalidării lui Oprișan, politică, pentru binele partidului

Gabriela Firea a precizat că decizia de invalidare a lui Marian Oprișan a fost una politică, pentru binele organizației de Vrancea, dar și a partidului.

„A fost un vot în Comitetul Politic Național. Este absolut normal ca o conducere care răspunde în fața partidului și a simpatizanților și în fața cetățenilor să ia cele mai bune decizii la nivel politic pentru toate organizațiile. Și dacă acolo au fost anumite probleme și conducerea a decis o schimbare în bine la Vrancea. Îmi pare foarte rău de dl Oprișan, de situația în care se află, dar trebuie să înțeleagă faptul că deciziile care se iau la nivelul partidului sunt din dorința de a schimba în bine imaginea formațiunii politice pentru că oamenii își pun speranțele în noi și trebuie să ținem cont de semnalele care ni se trag din partea societății civile, a cetățenilor. La nivel uman sunt absolut convinsă că dl Ciolacu, Stănescu, Grindeanu, Dîncu, nu au absolut nimic împotriva dl Oprișan, dar politic decizia a fost luată”, a spus Firea.

Citește și: Ciolacu: „Oprișan nu trebuie să candideze pentru o funcție în Parlamentul României”

#News