Președintele Iohannis a susținut, miercuri, o nouă conferință de presă (a doua în această săptămână), iar una dintre principalele teme abordate a fost cea legată de alegerile parlamentare, din 6 decembrie, pe care acesta le consideră că nu pot fi amânate „pentru că un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit peste câteva luni”. Totodată, Iohannis a reamintit că pe 22 octombrie este ultima zi de depunere a candidaturilor.

Conferință de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Conferință de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 21 octombrie 2020

„Mâine va fi ultima zi în care se mai pot depune candidaturile pentru parlamentare. Aceasta înseamnă că intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul care va avea loc pe 6 decembrie. Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă că cineva ține neapărat la organizarea alegerilor în ciuda situației epidemiologic și că ele se pot amână. Nimic mai fals. Alegerile reprezintă singură opțiune democratică validă care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ și legitimat prin votul cetățenilor.

Alegerile nu trebuie amânate pentru că un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit peste câteva luni. Alegerile trebuie să aibă loc la termen, e fundamental pentru felul cum vom gestiona pandemia, dar să avem și o nouă majoritate solidă în susținerea noilor reforme. Actuala majoritate pesedistă e una ilegitimă care nu mai reflectă de mult timp voință reală a românilor. Cea a făcut această majoritate toxică din luna martie? A pus umărul la rezolvarea crizei sanitare, așa cum ar fi fost firesc? Nu, dimpotrivă a întârziat și blocat măsuri pentru gestionarea pandemiei și a promovat legi populiste.

Pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri când celebrul autor al OUG 13 Florin Iordache a fost votat în funcția de președinte a Consiliului Legislativ. PSD în ciuda încercărilor disperate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid toxic”, a spus președintele.

Citește și: Gușă crede că PSD va câștiga parlamentarele, însă Guvernul tot al liberalilor va fi

#News