Nelu Tătaru

După zile în care numărul cazurilor de Covid au oscilat în jurul valorii de 1.500 de persoane infectate, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru consideră că România este pe a doua cocoașă a primul val pandemic, iar pentru menținerea pe un platou este nevoie ca populația să respecte regulile de igienă, distanțarea și purtarea măștii de protecție.

„Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea școlilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activități are niște norme de aplicare și funcționare în vederea bunei desfășurări și cu riscurile cât mai mici.

Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre. Dacă menținem, atunci putem să ne gândim în a două jumătate a lunii octombrie că putem avea și o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a două cocoașa a primul val pandemic.

Sperăm să putem gestiona cu bine și acest început de școală. În măsura în care rămânem în același registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă”, a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, aflat la Piatra Neamț.

În ultimele 24 de ore, în România au fost confirmate 808 cazuri noi de persoane infectate cu Covid, din 6.348 de teste prelucrate. De la începutul pandemiei sunt înregistrate 113.589 de cazuri de persoane infectate, iar 90.649 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.458 de persoane diagnosticate au decedat. Recordul negativ al pandemiei, în România, a fost înregistrat în 16 septembrie, cu 1.713 de cazuri noi de Covid.

Citește și: Ciolacu acuză PNL de manipulare în ceea ce privește numărul de cazuri de infectare

#News