Vosganian, ironic chiar și când nu este cazul

România, sub coduri de vreme severă după formarea ciclonului în Marea Neagră

Fostul ministrul, Varujan Vosganian este acid la adresa premierului Cîțu, care într-o video conferință a solicitat amânarea sau anularea evenimentelor din are liber programate pentru această perioadă în zonele aflate sub avertizarea meteorologică de vreme severă.

„N-ajunge că am tot amânat și stopat evenimente din cauza molimei. Acum Florin Cîțu și Raed Arafat ne recomandă să anulăm ori să stopăm evenimentele și din cauza codurilor galbene, portocalii și roșii de ploaie. A mai rămas să le amânăm și stopăm când e prea frig ori prea cald și atunci singurele evenimente care or să ne scoată din casă or să fie alegerile, pentru care, cum s-a văzut, nu există nici coduri, nici pandemii”, a scris Varujan Vosganian, pe pagina sa de Facebook.

Necesitatea cerinței lui Cîțu

Acest mod de gândire, dar mai ales de a face ironii pare extrem de deplasat, în contextul în care vremea a făcut și victime, dar și pagube materiale.

Campionul național la off-road, Adrian Cernea și-a pierdut viața, mașina în care se afla acesta fiind luată de o viitură, la Slănic Moldova. Mai mult, înaintea competiției off-road, potrivit prefectului județului Bacău, a fost organizată o ședință tehnică, la care echipele au aflat de avertizările de vreme rea, mai mult, li s-a pus în vedere că ar putea să existe pericole, însă toți și-au asumat să participe la concurs.

Jumătatea estică a României se află de câteva zile sub avertizare de vreme severă, ca urmare a formării ciclonului în Marea Neagră, cu ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină, dar și cu însemnate pagube materiale în urma inundațiilor. Iar potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode, de vineri până duminică, 77 de localităţi din 26 de judeţe și București au fost afectate de fenomenele hidro-meteorologice.

Citește și: Varujan Vosganian s-a „pensionat” din Parlament