CCR a decis, Guvernul Cîțu este legitim

PAUR i-au urat Guvernului „Cădere ușoară”

Curtea Constituțională a României a respins, marți, sesizările PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea  Românilor) asupra Hotărârii Parlamentului 31/2020 privind învestirea Guvernului Cîțu, potrivit unui comunicat al instituției.

A respins, ca inadmisibilă, sesizarea având ca obiect Hotărârea Parlamentului României nr.31 din 23 decembrie 2020 pentru acordarea încrederii Guvernului (după conexarea celor două sesizări cu același obiect formulate de Grupurile parlamentare ale Alianței pentru Unirea Românilor din Camera Deputaților și, respectiv, din Senat).

Comunicatul CCR

„Vă urez un singur lucru, Guvernului – Cădere uşoară!”

Co-președintele PAUR, senatorul Claudiu Târziu a anunțat, în urmă cu o lună, că dacă decizia CCR va fi una favorabilă Guvernului îi dorește un singur lucru, să cadă.

„Audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Văd că în sală au fost voci care de care mai puternice şi triumfaliste arcului guvernamentale. Eu i-aş sfătui pe colegii din coaliţia din guvernare ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare ale AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost îndeplinite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea vă rog să aşteptaţi decizia Curţii Constituţionale. Dacă va fi favorabilă dumneavoastră, vă urez un singur lucru, Guvernului – Cădere uşoară!”, a declarat senatorul Târziu, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, în decembrie.

La votul din plen, premierul Cîțu a fost validat cu 260 de voturi „pentru” și 186 „împotrivă”.

Citește și: Băsescu, despre PAUR: „Deosebirea dintre ei şi Vadim este că Vadim era un om citit”