Conform manualui de istorie, România nu este încă în Uniunea Europeană. Elevii de liceu se confruntă iar cu informații eronate, cu date neactualizate și cu greșeli care, de data aceasta, nu mai sunt doar de tipar.

România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii noștri. Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE”, spune europarlamentarul Victor Negrescu într-o postare pe o rețea socială.

Mai grav decât greșeala este faptul că manualul este inclus încă în programa școlară 2020-2021, putând fi comandat de pe edu.ro.

Conform manualului de istorie, România este ”în curs de aderare”

O scurtă lecție de istorie sau o incursiune în urmă cu câțiva ani va demonstra faptul că România a aderat la Uniunea Europeană încă din 2007. După 14 ani de la aderare, elevii de liceu învața la Istorie că România este ”în curs de aderare”.

Europarlamentarul Victor Negrescu a făcut publică eroarea pe pagina personală de Facebook, menționând că propune rectificarea rapidă a tuturor referințelor despre UE din manuale și introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile noastre în plan european.

De asemenea, Negrescu a adăugat și că un document concret va ajunge în cel mai scurt timp la Ministerul Educației în scopul realizării unui suport de curs și unui program de educație despre UE, adaptat copiilor din ziua de astăzi.

Manualul cu erorile de rigoare a fost publicat recent, mult după aderarea României la Uniunea Europeană, iar includerea sa în anul școlar actual a fost o decizie a Ministerului. Un Minister care citește mai puțin decât un copil de 15 ani.

Citește și: Ceaușescu, dictatorul pe care erai obligat să-l iubești necondiționat

Foto: Facebook Victor Negrescu