Violeta Alexandru

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, le-a reamintit, la sfârșitul acestei săptămâni, milioanelor de români care așteaptă vești despre mult trâmbițata creștere a pensiilor că acestea se vor majora, dar nu cu 40% cum vor PSD-iștii. Alexandru spune că la oră actuală nu se poate vorbi în procente despre această majorare, deoarece ministerul pe care îl conduce inventariază moștenirea primită de la guvernarea PSD.

„Sunt oameni care au avut diferite sporuri, au început activitatea la date diferite etc. Noi inventariem toate aceste elemente, avem de făcut reparaţii în chestiuni de bun simţ, cum ar fi dacă o mamă aflată în concediu de creștere copil, Domane fereşte, încetează din viaţă, nu se poate încasa ajutorul de deces pentru că nu a contribuit în perioada respectivă.

Vom evalua încasările la buget şi în baza acestor date vom avea şi alte discuţii, concrete, pe cifre. Noi ne aflăm la mijloc, suntem puşi între două situaţii, a veni în sprijinul oamenilor şi a fi corecţi. Nu se pune problema că nu vrem să mărim pensiile, dar de unde şi-a imaginat PSD-ul ca va fi sustenabilă creşterea pe care a promis-o, de 40%?”, a punctat ministrul Muncii.

În opinia liderului interimar al PSD, Marcel Ciolacu, răspunsul la această întrebarea l-a oferit Parlamentul României, zilele trecute, după votul dat pe legea de impozitare a pensiilor speciale. Marcel Ciolacu, a afirmat că banii economisiți astfel sunt suficienți pentru ca pensionarii să beneficieze de o majorare, cu 40 de procente, de la 1 septembrie 2020. De altfel, liderul PSD l-a somat public pe prim- ministrul Ludovic Orban să facă acest lucru și să asigure sumele necesare majorării pensiilor și a alocațiilor pentru copii.

„Le mulţumesc parlamentarilor pentru acest vot responsabil şi îl somez public pe dl Orban că din acest moment are resursa financiară pentru dublarea alocaţiilor şi mărirea pensiilor. Acest motiv, lipsa banilor, nu mai există”, a decretat Marcel Ciolacu.

Citește și: Și pensiile senatorilor și deputaților de peste 7.001 lei vor fi impozitate cu 85%

HashtagNews.ro