Nicusor-Dan

Filiala sectorului 5 a Uniunii Salvați România (USR) a formulat un denunț penal împotriva primarului sectorului 5, Daniel Florea. Și pentru că Primăria sectorului 5 este subordonată primăriei generale a Capitalei, n-a scăpat de denunțul penal nici Gabriela Firea. Avocatul uniunii îi acuză pe cei doi edili de abuz în serviciu şi de împiedicare a exercitării drepturilor electorale.

„USR Sector 5 a înaintat Direcţiei Naţionale Anticorupţie un denunţ penal împotriva lui Daniel Florea şi a Gabrielei Firea pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi de împiedicare a exercitării drepturilor electorale. Deoarece comportamentul mizerabil este deja marcă înregistrată PSD, Daniel Florea a orchestrat perturbarea prin zgomot (claxoane, motoare ambalate) şi duşuri cu dezinfectant a participanţilor la conferinţa de presă susţinută de Nicuşor Dan”, anunţă USR Bucureşti, într-o postare pe Facebook.

USR-iștii susțin că acțiunea lui Nicșor a fost sabotată de primarul Florea care ar fi trimis în zona în care candidatul independent la Primăria Capitalei Nicușor Dan intenţiona să prezinte proiectul unui metrou de suprafaţă în zonă, mai multe autoutilitare inscripţionate cu însemnele primarului (#DF, #Fapte) pentru a obtura vederea spre zona pentru care Nicuşor propune metrou uşor pe infrastructura existentă de cale ferată.

„Evenimentul acesta vine după episodul când PSD şi-a trimis reprezentantul ”de seamă”, Aurelian Bădulescu, să boicoteze o altă conferinţă de presă, vorbind peste Nicuşor Dan şi nepermiţându-i acestuia să îşi expună punctul de vedere”, se mai arată în postare.

Evenimentul la care se face referire în postarea USR s-a petrecut joi. În zona în care deputatul independent Nicușor Dan susținea o conferință de presă, liniștea a fost perturbată de claxoanele maşinilor de salubritate ale Sectorului 5. Primăria de sector a precizat, într-un comunicat de presă, că Societatea Salubrizare Fapte 5 SA, deţinută de Consiliul Local, avea programată o acţiune în zona respectivă, pentru neutralizarea unor depozite necontrolate de deşeuri.

„Atât schimbul I, cât şi schimbul II din 17.06.2020 şi schimbul I din 18.06.2020, aferente programului de salubrizare pentru ridicarea deşeurilor din depozite necontrolate, au acţionat în zona străzii Progresului. Acţiunea aflată în desfăşurare a fost întreruptă de un grup de cetăţeni, care au organizat o adunare spontană în zona în care acţionau utilajele de salubrizare. Această acţiune a perturbat operaţiunea de salubrizare şi a creat ambuteiaje în trafic între orele 9,00 şi 11,00. Din această cauză, Poliţia Locală a Sectorului 5 a fost nevoită să intervină pentru a fluidiza traficul, dar şi pentru a restabili ordinea publică, în contextul în care blocajele din trafic riscau să se amplifice”, se arată în documentul citat.

Citește și: Olguța Vasilescu îl retrogradează pe Nicușor Dan la stadiul de „băiețaș”

HashtagNews.ro