Florin Roman / Foto: Facebook

Deputatul Florin Roman, un fel de câine de pază al PNL-ului, anunță că nu mai e cale de împăcare, nici loc de întors în relația dintre români, reprezentați de Guvernul Orban, și Renate Weber, deloc Avocatul Poporului, ci al ciocoilor, în opnia liderilor PNL. Roman a reiterat ce șeful lui direct (Ludovic Orban) a anunțat deja, că se va face tot posibilul pentru înlăturarea Renatei, doar că liderul deputaților liberali e mult mai vocal: „Să îneapă revocarea!”.

„Luni vom demara procedurile de revocare din funcţie a doamnei Renate Weber, care s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimţite! Avocatul Poporului şi-a depăşit atribuţiile constituţionale iniţiind un demers împotriva… poporului român, care doreşte tăierea pensiilor speciale şi respectarea principiului contributivităţii.

A invoca neconstituţionalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, în condiţiile în care 5 milioane de români primesc pensie după contribuţie. Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimţite, cum este cazul fostului comandant al Penitenciarului Colibaşi, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri…”, a scris Roman pe Facebook.

Potrivit Legii 35/1997, care reglementează instituția Avocatul Poporului, Renate Weber nu poate fi demisă decât în anumite situații. În primul rând, trebuie spus că Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputatilor și de Senat, în ședință comună, și tot de ședință comună a celor două camere cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului e nevoie și pentru revocarea din funcție a Avocatului Poporului.

Ar mai fi varianta ca mandatul Renatei Weber să înceteze, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, Legea 35 din 13 martie 1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului prevede că: „Mandatul Avocatului Poporului încetează înainte de termen în caz de demisie, revocare din funcție, incompatibilitate cu alte funcții publice sau private, imposibilitate de a-și îndeplini atribuțiile mai mult de 90 de zile, constatată prin examen medical de specialitate, ori în caz de deces”.

Citește și: Jos labele de pe Renate! ALDE mârâie la PNL

HashtagNews.ro