Sursa foto: Stiripesurse

Tudor Gheorghe, în vârstă de 76 de ani, a declarat că în fiecare an, în preajma Sărbătorilor Pascale, renunță la scenă pentru bucătărie. Acesta a mărturisit că „i-a intrat în sânge” și a devenit o tradiție pentru el.

„Îmi place să gătesc, asemenea unui om normal, nu cine știe ce! Așa că în fiecare an, în Săptămâna Mare, nu mă mișc de acasă!”, a spus artistul, potrivit Libertatea.ro.

De asemenea, îndrăgitul cântăreț a mărturisit că singur își face cumpărăturile, afirmând că niciodată nu și-a cumpărat miel viu.

„Singur mă duc după cele ce am nevoie. La piață după verdețuri sau mai știu eu ce, pe la magazine când am nevoie de alte lucruri, ceva mai pretențioase. Mielul nu-l iau în viu niciodată. Sunt milos și nu vreau să-l văd pierind”, a spus Tudor Gheorghe.

De ce este important Paștele pentru Tudor Gheorghe

Artistul a povestit și o întâmplare amuzantă din piață, în timp ce căuta să cumpere urzici.

„Am vrut să mai fac o mâncare de urzici, că încă nu s-a terminat postul de carne. Și doamna respectivă mi-a spus că nu-mi recomandă fiindcă, citez, urzicile s-au măritat. Ce au făcut, Doamne, iartă-mă, am spus ușor uimit și teatral. Iar ea mi-a tradus. După sărbătoarea de Florii, aceste plante sunt considerate trecute, iar în mâncare se simte asta”, a spus, zâmbind, artistul Tudor Gheorghe.

De asemenea, acesta a spus că de la un prieten de-al lui a învățat cea mai bună rețetă pentru prepararea mielului de Paște.

„Avea cel mai bun stufat din zonă! Dar și varianta prăjită era la mare căutare. Și mi-a zis că oleiul și sarea fac diferența. Adică uleiul și sarea. Nu folosesc nici un fel de ierburi, nici luate de nu știu unde, nici din Noua Zeelandă, de unde am mai auzit că poate veni însăși carnea noastră de miel uneori. Pur și simplu, merg pe mâna uleiului și a sării. Și mai există ceva: mă las dus de inspirație când gătesc. Dacă vreau să fac ceva nou și simt că trebuie s-o fac, atunci aia e, inventez puțin, că n-o fi foc!”, a concluzionat artistul.

Citește și articolul: Tudor Gheorghe, interzis de Elena Ceaușescu. Versurile care au înfuriat-o pe „tovarășă”