Incendiu de amploare în Delta Dunării

Aproape 11 hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de foc

Pompieri
Pompieri

Un incendiu violent de vegetaţie uscată a izbucnit în apropierea satului Dunavăţu de Jos din Delta Dunării. Produs din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise, focul a afectat aproape 11 hectare de vegetaţie uscată, potrivit ziare.com.

Incendiul fost foarte aproape să ajungă și la un Complex Turistic din zonă, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

La stingerea incendiului au intervenit timp de mai multe ore lucrătorii Detaşamentului de Pompieri Tulcea. Pompierii au fost sprijiniţi de un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Murighiol. Pentru a ajunge la locul evenimentului, pompierii s-au deplasat cu o barcă. Intervenţia a fost dificilă din cauza vântului care sufla cu putere, flăcările ameninţând şi o pensiune. „Incendiul a fost lichidat. Au ars aproximativ 11 hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind foc deschis în spaţii deschise”, a anunţat ISU Delta. Potrivit sursei, pompierii tulceni au mai intervenit vineri şi pentru stingerea altor două incendii apărute pe suprafeţe cu vegetaţie uscată în judeţ.

Cinci persoane au fost rănite în ultimele 24 de ore, anunță Salvamont