Popescu Piedone: Cursurile în instituțiile de învățământ din sectorul 5 vor fi suspendate pe 25 martie. Sănătatea copiilor şi a profesorilor este prioritară în acest moment

Edilul a cerut demararea demersurilor pentru dezinsecție în şcoli şi în perimetrul acestora

Solicitare
Solicitarea primarului Piedone sursa foto pag de FB Primaria Sector 5

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a cerut aparatului de specialitate din cadrul primăriei, suspendarea cursurilor în instituțiile de învățământ din sector în data de 25 martie 2024. Popescu Piedone a cerut demararea demersurilor pentru dezinsecție în şcoli şi în perimetrul acestora, începând de vineri, 22 martie, după terminarea orelor de curs.

Edilul a stabilit de comun acord, cu ministrul Educației, Ligia Deca, ca şcolile să fie închise, având în vedere sesizările venite din partea părinților.

Măsura vine în urma cazurilor izolate de existență a ploşnițelor în Şcoala Gimnazială I.C. Brătianu şi Şcoala Gimnazială Petrache Poenaru, pentru asigurarea protecției sănătății copiilor şi a cadrelor didactice. În acest sens, Direcția de Învățământ din cadrul Primăriei Sectorului 5 a transmis o solicitare către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Popescu Piedone: Sănătatea copiilor şi a profesorilor este prioritară în acest moment, motiv pentru care am solicitat suspendarea cursurilor în şcolile din Sectorul 5.

„Elevii şi cadrele didactice vor sta acasă luni, 25 martie, pentru a se putea face dezinsecție ca la carte. Nu putem risca, nu vrem ca situațiile întâlnite în cele două şcoli să se multiplice. Îi asigur pe copii, profesori şi părinți de toată implicarea mea în acest caz! Vom verifica şi cauza apariției ploşnițelor în şcolile I.C. Brătianu şi Petrache Poenaru!”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Popescu Piedone – Scrisoare pentru saltimbancii politicii de circ și stăpânii lor trufași