Locuitorii unor localități din județul Botoșani vor primi apă după program, din cauza secetei

Consumul de apă a crescut în această perioadă.

Furnizorul de apă din judeţul Botoşani nu mai poate asigura un volum de apă suplimentar pentru necesarul din această perioadă al populaţiei. Lipsa precipitaţiilor şi temperaturile ridicate din ultima perioadă au condus la creşterea consumului de apă, transmite miercuri societatea comercială Nova Apaserv SA, potrivit g4media.ro.

Din aceste motive, operatorul de apă a solicitat tuturor consumatorilor să folosească apa doar pentru consum menajer, nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului sau umplerea piscinelor

Recomandarea a fost făcută atât locuitorilor alimentați din râul Siret, cât şi celor alimentaţi din râul Prut. Compania Nova Apaserv a anunţat o limitare a programului de furnizare a apei în oraşul Flămânzi  dar şi în localităţile care sunt alimentate din aceeaşi magistrală. Astfel, locuitorii din Flămânzi vor primi apă de luni până vineri şi duminică între orele 6.00- 9.00, iar sâmbătă în intervalul orar 17.00- 21.00.

 În cazul localităților Cristeşti, Băluşeni, Draxini şi Copălău furnizarea apei va fi asigurată, în funcţie de debit, zilnic în intervalul orar 9.00- 16.00. „În prezent sunt localităţi importante cu aglomerări mari de populaţie, aflate la capetele de coloane ale aducţiunilor principale, care nu beneficiază de furnizarea apei 24h/24, din cauza utilizării excesive a apei în diferite scopuri, altele decât cele prevăzute în contract”,  mai transmite Nova Apaserv.

Statele Unite boicotează munca forțată din China