Incendiu de vegetaţie uscată şi stufăriş, în vecinătatea unui drum judeţean din Teleorman

Flăcările au ajuns la carosabil

 Pompierii din Teleorman au intervenit, luni seară, pentru stingerea unui puternic incendiu de vegetaţie uscată şi stufăriş, produs în apropierea unui drum judeţean. Fumul a ajuns la carosabil.  ”STOP incendiilor de vegetaţie! De mai bine de o oră, pompierii militari alexăndrineni se luptă cu flăcările unui incendiu de vegetaţie uscată şi stufăriş, între localităţile Măgura şi Guruieni, aproape de DJ 506, unde fumul a ajuns şi pe carosabil”, au transnis, luni seară, pompierii din Teleorman, potrivit g4media.ro/

 Pompierii au precizat că focul este localizat în acest moment.

”Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranţa oamenilor şi a gospodăriilor acestora, precum şi pentru participanţii la traficul rutier deoarece de foarte multe ori fumul reduce brusc vizibilitatea, situaţie care poate genera adevărate tragedii”, au mai transmis pompierii.

Aceştia reamintesc că persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi aspru sancţionate, conform legislaţiei în vigoare.

Cercetătorii au explicat până la ce vârstă poate trăi un om