Contestată de PNL, Firea primește un ajutor nesperat din partea lui Tăriceanu. Liderul ALDE a reacționat, vineri, la referendumul inițiat de primarul general al Capitalei privind introducerea taxei Oxigen în Capitală. Tăriceanu a punctat că „nu există o soluție perfectă”, întrucât „orice soluție creează și nemulțumiri”, însă, dacă se vine cu un proiect concret, românii nu se vor revolta.

Contestată de PNL, Firea primește un ajutor nesperat din partea lui Tăriceanu

„Eu cred că trebuie o consultare a cetățenilor. Nu există o soluție perfectă. Orice soluție creează și nemulțumiri. Eu nu pot să nu observ că acestă comoditate a mașinii duce la trafic, poluare. Aici văd și rolul societății civile. Ar trebui să se genereze dezbateri. Să nu se creadă că măsurile luate sunt împotriva lor. Sunt luate pentru sănătatea lor.

În Paris sunt luate măsuri drastice pentru limitarea mașinilor în trafic. La noi există un decalaj. Nu știu dacă va fi revoltă. Dacă se vine cu o soluție, să fie dezvoltată linia de metrou, tramvai, se poate. Folosirea mașinii uneori poate deveni un calvar”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Libertatea.live.

Citește și Firea, referendum pe Facebook pentru vinieta Oxigen

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat, joi, pe Facebook, un referendum, prin care bucureștenii sunt întrebați dacă sunt sau nu de acord cu taxa Oxigen.

Întrebarea la care locuitorii Capitalei sunt îndemnați să răspundă este „Sunteți de acord cu interzicerea circulației mașinilor care poluează în centrul orașului și cu introducerea vinietei Oxigen pentru restul Bucureștiului?” și a fost publicată, joi. de Gabriela Firea pe Facebook.

Răspunsurile sunt așteptate pe pagina de socializare sau pe e-mail până luni, 24 februarie.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat în 24 octombrie proiectul conform căruia toate maşinile cu normă de poluare sub Euro 4 vor plăti vinieta „Oxigen” de acces şi circulaţie în Bucureşti, începând cu 1 ianuarie 2020. Ulterior, în decembrie anul trecut, Gabriela Firea a anunțat că va amâna intrarea în vigoare a taxei până la 1 martie 2020.

#NEWS