Tone de deşeuri și cauciuri fără acte de proveniență, oprite la vămile Borş II şi Nădlac II

Este vorba depre două automarfare încărcate cu 23.000 de kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului.

 Comisarii Gărzii de Mediu au oprit 23 de tone de gunoaie amestecate și cauciucuri uzate la intrarea prin vămile Borș și Nădlac. Poliţiştii de frontieră de la Borş II, judeţul Bihor, şi Nădlac II, judeţul Arad, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu 23.000 de kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului. Cele două transporturi au fost returnate societăţilor expeditoare, potrivit g4media.ro.

Poliţiştii de frontieră de la Borş II, judeţul Bihor, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au făcut controlul, la intrarea în ţară, pentru un mijloc de transport care era încărcat cu 400 de kilograme deşeuri, cauciucuri uzate.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, automarfarul, condus de către un cetăţean român, era încărcat cu deşeuri constând în anvelope uzate, 400 kg, care proveneau de la o societate comercială din Marea Britanie pentru o firmă din România.

Şi poliţiştii de frontieră de la Nădlac II, judeţul Arad, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au făcut controlul, la intrarea în ţară, pentru un camion, condus de un cetăţean român. ”Conform documentelor prezentate, mijlocul de transport era încărcat cu 22.600 de kilograme deşeuri material plastic şi cauciuc, încărcate de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu Bihor şi Arad”, se mai precizează în comunicat. 

În urma verificărilor, autorităţile de control au stabilit pentru prima situaţie că şoferul nu deţinea documentele complete de transfer, iar pentru cel de-al doilea caz, în realitate, deşeurile transportate constau în hârtie, polistiren, plastic şi lemn, toate amestecate. Poliţiştii de frontieră şi comisarii de la Garda de Mediu nu au permis accesul pe teritoriul României pentru deşeuri, acestea fiind returnate societăţilor expeditoare.

Asistentele medicale din Marea Britanie au intrat din nou în grevă