Roberta Metsola: România ar trebui să intre în Spațiul Schengen în prima jumătate a anului 2023

Potrivit șefei Parlamentului European, țara noastră merită să intre în Schengen.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat că românii trebuie să privească la 2023 „cu optimism” și că România ar trebui să intre în Spațiul Schengen în prima jumătate a anului viitor. Roberta Metsola a adăugat că intrarea în Spațiul Schengen este „un drept al românilor” și nu un cadou, potrivit digi24.ro.

„Decât să speculăm ce țară a blocat altă țară, haideți să căutăm unitatea pentru a convinge pe toată lumea că România și-a făcut partea ei, iar acum și Europa trebuie să-și facă partea ei”, a mai declarat șefa Parlamentului European

 „Vreau să mă asigur că în 2023 vom reuși, pentru că nu avem alternativă. În 2024 sunt alegeri europene. Care va fi mesajul nostru pentru cetățenii europeni din România? Votați pentru Parlamentul European, casa democrației. Responsabilitatea mea este să conving, dar și să livrez. Și cred că este momentul că România să intre în Schengen. În prima jumătate a anului 2023 ar trebui că România să adere la Schengen”, a mai declarat Roberta Metsola. Ea a subliniat că, în Parlamentul European, toate deciziile pe această temă au fost deja luate, acum fiind rândul Consiliului European.

„Ce putem să facem e să continuăm să insistăm pentru ca fiecare stat membru să fie convins”, a declarat Roberta Metsola.

Preşedintele PE, Roberta Metsola, a declarat luni, în plenul Parlamentului, că se află astăzi în România, în acest moment profund simbolic, cu un singur apel: Nu renunţaţi la Europa. Nu renunţaţi la noi! Ea a arătat că România va adera la Schengen şi o va face în curând. Ea a precizat că a fost o decizie greşită de a amâna aderarea României, şi că le-a spus liderilor europeni că aceasta a fost cea mai dezamăgitoare cale pe care o puteau urma. Aflată într-o vizită de două zile în România, președinta Parlamentului European a vorbit în fața plenului reunit al Parlamentului României,  transmițând mesajul că România merită să intre în Schengen.  Roberta Metsola a fost primită la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis și s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă și cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu şi Alina Gorghiu.

Tone de deşeuri și cauciuri fără acte de proveniență, oprite la vămile Borş II şi Nădlac II