Conducere militară și la Spitalul de Urgență Sibiu

După ce zilele trecute conducerea Direcției de Sănătate Publică Sibiu a fost preluată de colonelul Daniel Chelcea – directorul medical al Spitalului Militar de Urgență, de vineri și Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu va avea conducere militară. Astfel, în locul medicului Liliana Coldea, care a demisionat din această funcție, va veni lt. col Constantin Vlase, medic infecționist, cel care a fost director medical al Spitalului Militar de Urgență Galați, potrivit Agerpres.

Acesta este al doilea spital ce va avea conducere militară, după ce în primăvară, Spitalul din Suceava a fost condus de Armată.

Situația epidemiologică a județului Sibiu este una foarte dificilă, cu o incidență cumulată a cazurilor la nivel național în ultimele 14 zile de 8,9 la mia de locuitori, cea mai mare incidență la nivelul țării.

În ultimele 24 de ore, la Sibiu au fost confirmate 394 de cazuri, din cele 9.272 pe tot teritoriul României.

De la începutul pandemiei, în România au fost confirmate 403.123 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 278.676 de pacienți au fost declarați vindecați (9.086 numai în ultimele 24 de ore), dar și 9.756 de cedese.

Totodată, astăzi, un bărbat diagnosticat cu Covid 19, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a fost transferat în străinătate, la solicitarea familiei, fiind primul caz de acest fel din acest spital, a precizat, pentru Agerpres, directorul medical al spitalului, medicul Florin Grosu.

Citește și: Conducere militară la DSP Sibiu

#News