Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Fie că vorbim de presă, de emisiuni sau de studii, Triunghiul Bermudelor, cunoscut și sub denumirea de Triunghiul Diavolului, nu mai reprezintă un subiect de interes.

În mare parte din a doua jumătate a secolului al XX-lea nu puteai găsi un post TV fără cel puțin un documentar despre Triunghiul Bermudelor.

Totuși, în ultimii ani, misterul disparițiilor din această regiune nu mai este la fel de discutat ca odinioară.

Triunghiul Bermudelor este o zonă din Oceanul Atlantic unde dispăreau foarte multe nave și avioane. Zona de ocean este una vag definită, situată între Florida, Puerto Rico și Bermuda

În ciuda suspansului pe care mass-media îl promova cândva, din punct de vedere statistic, nu există mai multe accidente în Triunghiul Bermudelor decât alte zone ale oceanelor și mărilor.

De fapt, un studiu care analizează cele mai periculoase ape pentru transportul maritim prin documentarea accidentelor și a incidentelor nu a inclus Triunghiul Bermudelor în top 10, transmite IFL Scince.

Zona nu mai este suficient de ”bizară” pentru ca presa să mai vorbească despre ea

În ani, cercetătorii au venit cu informații despre condițiile meteo, nordul magnetic și variațiile busolei în această zonă.

Aceste explicații au venit în mod repetat, iar cazul a fost, din punctul de vedere al publicului, ”rezolvat”.

Practic, oamenii și-au dat seama că Triunghiul Bermudelor nu a reprezentat niciodată un mister.

Multe din așa-zisele mistere s-au dovedit a nu fi chiar atât de misterioase sau neobișnuite

Convingerea că există mai multe scufundări în zonă este insuflată, probabil, de către mass-media.

În plus, mulți teoreticieni ai conspirației s-au concentrat asupra oricăror scufundări din zonă, din cauza intrigilor din jurul Triunghiului Bermudelor.

Aceștia au întărint misterul, chiar dacă în realitate, statistic vorbind, accidentele sunt mai rare aici decât în alte zone pe unde trec nave și avioane.

Prin urmare, de ce nu se mai vorbește despre Triunghiul Diavolului?

Probabil pentru că oamenii care fac emisiuni și articole despre presupusul mister știu că zona nu este, cu adevărat, una bizară.

Accesul la tehnologie și la informație joacă, în egală măsură, un rol important. Cea mai mare parte din public are acces la internet.

Astfel, o nouă discuție nu mai este suficient de bizară pentru a continua să atragă telespectatori.