Britanicii mănâncă mai puțin, din cauza creșterii prețurilor la alimente

Mulți britanici renunța la toate delicatesele pentru a cumpăra doar produse alimentare de bază.

 Tot mai mulți britanici reduc numărul meselor zilnice din cauza creşterii costurilor în Marea Britanie, în special a alimentelor, care au determinat creșterea inflaţiei la peste 10% luna trecută , arată rezultatele unui sondaj realizat de Which?., potrivit ziare.com.

 Reprezentanții asociaţiei britanice pentru protecţia consumatorilor au avertizat că milioane de gospodării britanice riscă să ajungă în sărăcie energetică, fiind în imposibilitatea de a se încălzi în mod corespunzător în această iarnă

Acest lucru se va întâmpla după ce noul ministru de finanţe din Marea Britanie a redus considerabil durata plafonarii  facturilor la energie electrică. Jumătate din familiile din Marea Britanie îşi reduc numărul de mese, scrie Which?, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat pe aproape 3.000 de persoane. Jumătate din cei 3000 de britanici chestionați afirmă că le este greu să mănânce sănătos comparativ cu perioada dinainte de criză, ei optând pentru mâncăruri gata preparate pentru a reduce consumul de gaz sau electricitate.

De asemenea, circa 80% dintre persoanele chestionate spun că au dificultăţi financiare, multe renunțând la toate delicatesele pentru a cumpăra doar produse alimentare de bază

Ministrul Jeremy Hunt a anulat o mare parte din măsurile bugetare anunţate la sfârşitul lui septembrie de predecesorul său Kwasi Kwarteng,  combinând sprijin masiv pentru cheltuielile energetice pentru gospodării şi întreprinderi cu reduceri de taxe în toate domeniile. jeremy Hunt a redus sprijinul pentru plata facturilor la energie la şase luni faţă de doi ani înainte, în contextul în care preţurile gazelor au crescut de la an la an, mai ales de când Rusia a invadat Ucraina. inflaţia din Marea Britanie, care a atins 10, 7 % în luna septembrie, este la un nivel maxim în ultimii patruzeci de ani.

Locuitorii județului Bihor nu sunt interesați de reciclarea deșeurilor