Captură video (POTUS Twitter)

Joe Biden le-a cerut companiilor care dețin benzinării în Statele Unite că este momentul să scadă prețul la pompă, în special în această perioadă dificilă creată de războiul dintre Rusia și Ucraina.

Liderul de la Casa Alba și-a motiv cererea cu argumentul că acest război a crescut aprovizionarea cu combustibil inclusiv din rezerva strategică a SUA.

„Mesajul meu către companiile care dețin benzinării și stabilesc prețurile la pompă este simplu: sunt vremuri de război și pericol global. Scădeți prețul la pompă, astfel încât să reflecte costul pe care îl plătiți pentru produs. Acum”, a scris Joe Biden sâmbătă pe contul său oficial de Facebook.

Statele Unite, între unitate și divizare. Milioane de americani se confruntă cu probleme serioase din cauza creșterii prețului la pompă

De asemenea, președintele american a anunțat că a pus pe piață combustibil din rezerva strategică a Statelor Unite, pentru a determina astfel o scădere a prețurilor din benzinării.

„Fac tot ce îmi stă în putință pentru a crește aprovizionarea cu benzină și motorină pentru familiile și muncitorii americani. În timpul mandatului meu, am transferat o cantitate record de 1 milion de barili de petrol pe zi din ceea ce se numește Rezerva Strategică de Petrol, pentru a scădea prețurile la pompă. În același timp, i-am chemat pe aliații și partenerii noștri să ni se alăture, punând astfel o cantitate totală de 240 de milioane de barili de petrol în plus pe piață”, a mai spus Joe Biden.

Recent, președintele american a cerut Congresului să suspende acciza la combustibili pentru trei luni pentru ca prețurile de la pompă să scadă. Cu toate acestea, el a recunoscut că o astfel de măsură nu este suficientă pentru  a rezolva problema prețurilor mari la energie.

În țara noastră, Guvernul a aprobat ordonanța de urgență care prevede reducerea prețului carburnaților cu 50 de bani pentru trei luni. Mai exact, 25 de bani vor fi suportați de la bugetul de stat, iar 25 de bani va fi o reducere comercială pe care o vor aplica voluntar lanțurile de benzinării.

Citește și articolul: Joe Biden: „Este nevoie de o alianță globală pentru a face față unor crize precum războiul din Ucraina”