WhatsApp introduce o nouă funcție, disponibilă și pe Windows

Noua funcție permite modificarea vitezei de redare și citirea mesajelor într-un timp record.

O nouă funcție le va permite utilizatorilor WhatsApp care folosesc aplicația pentru computer să modifice viteza cu care este redat un mesaj vocal pe desktop, potrivit ziare.com.

Funcția este deja disponibilă pe iPhone și Android, fiind acum disponibilă și pe Windows.

Momentan funcția este disponibilă doar în versiunea beta a aplicației. Noua funcție vine în sprijinul celor care primesc mesaje vocale foarte lungi, care pot să modifice viteza de redare și să parcurgă mesajele într-un timp record. Potrivit specialiștilor în IT de la WABetaInfo, funcția este acum disponibilă în versiunea beta a desktopului Windows.

”Cel mai bun mod de a verifica dacă funcția este deja disponibilă pentru contul tău WhatsApp este să redați o notă vocală. Dacă apare butonul de viteză de redare, puteți începe în sfârșit să utilizați această funcție”, a explicat WABetaInfo.

Acest lucru este deja posibil pe versiunile live ale WhatsApp pentru iOS și Android, trebuind doar atins noul buton 1x de lângă mesajul vocal

”Deși toată lumea are o opinie diferită cu privire la durata ideală a unui mesaj vocal, încercați să le mențineți la 1 sau 2 minute”, a spus expertul Jo Bryant de la WABetaInfo. Pentru cele mai recente funcții WhatsApp trebuie folosită varianta de testare beta a aplicației.

Pentru a descărca WhatsApp beta pentru smartphone, trebuie accesat Google Play pe Android și căutat WhatsApp. Apoi se deruleaza în jos în pagină până când se vede ”Deveniți un tester beta”, după care se atinge butonul ”I’m In” și se face clic pe ”Join” pentru a confirma. Apoi se așteapta actualizarea versiunii beta a aplicației.

Aplicația a fost creată de WhatsApp Inc. în Mountain View, California, și a fost achiziționată în februarie 2014 de Facebook Inc. pentru aproximativ 19 miliarde dolari

A devenit cea mai folosită aplicație de mesagerie instant din lume până în anul 2015, și era folosită de peste 1,5 miliarde de utilizatori din toată lumea, conform statisticilor din februarie 2018. Începând cu februarie 2020, aplicația nu va mai fi disponibilă pe versiunile mai vechi de iOS 8, mai vechi de Android 2.3.7 și nu for mai fi asigurate serviciile de asistență tehnică pentru toate telefoane cu Windows Mobile.