Candidatul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), Cristian Popescu Piedone a lansat un atac dur la adresa contracandidatului său, actualul primar Florea Daniel, în urma fiascoului de ieri în care Florea s-a folosit de toate armele din dotare pentru a întoarce pe toate părțile mita electorală.

Sesizând faptul că Florea „dăruiește” bani elevilor pentru prima oară în patru ani, tocmai acum, în prag de alageri locale, Cristian Popescu Piedone face o paralelă între școlile ținute în paragină și între aroganța de care Florea a dat dovadă ieri, pe platoul Academiei Militare, când „domnul Sectorului 5” a folosit în mod umilitor pentru aceștia, meritele elevilor, în scopuri personale.

Piedone: „Timp de patru ani de zile nu ați dat niciun ban elevilor merituoși! Timp de patru ani de zile le-ați ținut școlile în paragină, cu pământ în sălile de clasă și cu schelele pe clăriri. V-ați bătut joc de ei, de părinții lor și de profesorii lor!”

„Umilința de a te fi născut deștept în Sectorul 5. Florea, numele tău este „infatuare”. Parada UMILINȚEI A doua zi de spectacol, a doua zi de umilință. Bani aruncați, bani furați! Din taxele și impozitele dumneavoastră, dragi cetățeni! Pentru ca unul ca Florea să-și ridice „statuie” invizibilă, în dorința lui de-a mai huruzi un mandat la Primăria Sectorului 5! Nu i-ar fi rușine să-i umilească pe elevii de 10 ai Sectorului 5! Nu i-ar fi rușine să se se folosească de meritele lor pentru a-și face campanie electorală mizeră!Unde ați fost timp de 4 ani de zile, domnule Florea, de n-ați observat decât în al patrulea an de mandat, la numai o săptămână până la alegerile locale, că Sectorul 5 are elevi geniali? Vă zic eu unde ați stat, domnule Florea: închis în primăria de cleștar, nu printre oameni, acolo unde v-ar fi fost locul! Timp de patru ani de zile nu ați dat niciun ban elevilor merituoși! Timp de patru ani de zile le-ați ținut școlile în paragină, cu pământ în sălile de clasă și cu schelele pe clăriri. V-ați bătut joc de ei, de părinții lor și de profesorii lor! Fiindcă ieri nu v-a venit nimeni la jenantul spectacol mâncător de bani publici, v-ați gândit să schimbați astăzi tactica, aducându-i pe elevi, pe părinți și pe profesori ca să vă ocupe scaunele goale de ieri. Dumneata, un „nimenea în drum”, un norocos căruia tocmai ce i se va termina norocul în 27 septembrie! Asta sunteți! Îmi pare rău să o spun, dar scenele grotești de astăzi nu pot fi descrise altfel. Nu o să vă ridicați niciodată la nivelul acelor copii frumoși, ori la nivelul părinților și profesorilor care i-au păstorit! Ei sunt adevăratele valori ale noastre. I-ați pus pe bieții elevi să se înghesuie, nu le-ați asigurat un minim de decență, de siguranță sanitară. S-au trezit nevoiți să se îmbulzească în spatele scenei în plină pandemie, ca să primească mărinimosul cadou în bani. Până și pe asta ați organizat-o prost, la repezeală, la nepăsare și la indiferență! Voturile să iasă, restul cum le-o fi norocul! Și ce-a rămas, domnule Florea, după ce elevii, profesorii și părinții au plecat înapoi acasă? Scaune goale, ca sufletul dumitale! Și niște artiști care au cântat „în gol”, nimănui. Altă umilință. Și jur că nu-mi dau seama dacă o faceți din… hai să-i zic frumos, neștiință sau răutate pură. Oricum ar fi, e la fel de grav! Sectorul 5 are nevoie de un primar inimos și de un primar deștept! Vă rog să începeți să vă strângeți pozele cu familia de pe birou pentru că nu obișnuiesc să fiu răbdător cu cei de o asemenea teapă, iar ordinul de evacuare din primărie va fi unul scurt. Mă știți doar, nu stau la discuții! Eu sunt pus pe fapte, nu pe vorbe!”, a declarat pe Facebook Cristian Popescu Piedone.

Citește și: După ce ieri n-a venit nimeni la „paranghelia de la 5”, Florea și-a adus astăzi „figurația” ca să ocupe scaunele

#News