Marcel Ciolacu / Liviu Dragnea

Moda roșiei mușcate

Actualul președinte PSD Marcel Ciolacu a fost acuzat, în repetate rânduri, de colegii săi de partid cum că nu s-ar ridica la nivelul fostului președinte Liviu Dragnea, acum încarcerat la penitenciarul Rahova. Astfel, probabil din dorința de a recicla o idee populistă care, la momentul respectiv, i-a funcționat lui Dragnea, Ciolacu își trage pe el sacoul grena (sperăm că nu e același îmbracat de Dragnea la nunta fiului său, Valentin), ia o roșie mai mică decât cea a lui Dragnea și mușcă din ea convingător. Concluzia? Aceeași ca acum câțiva ani: salvați agricultura românească!

„Cumpărați cu încredere produse românești! Să gândim românește și să susținem producătorii români! Este singura cale pentru ca românii să aibă parte de hrană sănătoasă și să nu mai fie nevoiți să apeleze la toate porcăriile pline de chimicale din import! Vă spun că se poate! Am vizitat în aceste zile două familii de tineri fermieri români care m-au impresionat prin ceea ce au reușit să construiască. Familia Balaci a reușit să pornească de la zero o afacere cu legume, iar acum are cele mai multe solarii din Gorj. Gustul roșiilor de Bălești este inegalabil! La fel, în Argeș, am vizitat o fermă de prepelițe în comuna Bradu unde am văzut cât suflet au pus acești oameni pentru ca argeșenii să aibă parte de ouă proaspete românești. Aceste două familii vrednice sunt exemple cât se poate de concrete că avem un potențial imens în agricultură! Dar au nevoie de sprijin din partea statului pentru a continua să se dezvolte!Din păcate, în acest moment, este un dezastru ce se întâmplă în agricultură. Producția de anul acesta este la jumătate, la toate produsele cu care ne clasam în fruntea Europei în ultimii trei ani. Iar cei mai mulți dintre fermieri nu au bani să reînființeze culturile pentru următorul ciclu agricol.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: „trebuie să finanțeze toate programele pentru susținerea agriculturii și a fermierilor”

„Guvernul PNL trebuie să înțeleagă că România nu își permite încă un an ratat în agricultură. Să lase vorbele și să urgenteze plățile pentru calamități! De asemenea, trebuie să finanțeze toate programele pentru susținerea agriculturii și a fermierilor, implementate în guvernarea PSD și distruse de actualul Guvern! Urgent, acum!”, a completat Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Ce spunea Dragnea

„De sărbători stau cu familia. Am reuşit în prima zi, a doua zi de Paşte, să avem pe masă numai produse româneşti. Am roşii şi bulion făcut acasă. Vreau să le urez românilor un Paşte foarte fericit, să se bucure cât pot de familie şi prieteni”, a declarat Liviu Dragnea, la momentul respectiv.