Mocanita
Mocanita. Sursa foto : Hunedoara. go

Mocănița de la Crișcior, din Țara Moților, va fi repusă în funcțiune în această vară, începând cu data de 2 iulie, pentru a-i plimba pe turiști și localnici. Trenul de epocă este tractat de locomotivă cu aburi, el circulând în fiecare sâmbătă și duminică, până în 11 septembrie, potrivit g4media.ro.

Locomotiva cu abur circulă pe singurul tronson de cale îngustă folosit în scop turistic din județul Hunedoara, între orașul Brad și localitatea Crișcior

Linia Brad – Crișcior a fost construită în 1907 pentru transportul de cărbune către Uzina Electrică din Gura Barza. Lungimea traseului este de aproximativ șapte kilometri, iar călătorii au parte de priveliști naturale de vis, capacitatea maximă fiind de 100 de locuri. Mocănița de la Crișcior are o vechime de peste 100 de ani, ea transportând pe vremuri ortacii din Țara Moților la Mina Gura Barza, iar acum pe cei care vor o plimbare o plimbare cu trenul tractat de o locomotivă cu aburi. Plecările sunt programate la orele 11.00, 13.00 și 15.00 din gara din Crișcior și la orele 12.00, 14.00 și 16.00 de la gara din Brad. Potrivit operatorului, nu există retur petru cursa de la ora 16.00.

Plimbările se fac cu rezervare la numărul de telefon 0745.932.108 şi cu un număr minim de persoane

Dacă aceste condiții nu sunt resoectata, cursa poate fi anulată, programul suferind modificări. Prețul unui bilet pentru plimbarea dus-întors este de 25 de lei pentru adulți, respectiv 15 lei pentru copii. Linia Brad – Crișcior a fost construită în 1907 pentru transportul de cărbune către Uzina Electrică din Gura Barza. Mocănița de la Crișcior are o vechime de peste 100 de ani, ea transportând pe vremuri ortacii din Țara Moților la Mina Gura Barza, iar acum pe cei care vor o plimbare o plimbare cu trenul tractat de o locomotivă cu aburi.

Produsele alimentare care pot fi consumate după expirarea termenului de valabilitate