Raed Arafat

Invitat la emisiunea lui Ionuț Cristache de la TVR, România9, Raed Arafat a povestit despre implicarea serviciilor secrete în depistarea celor ce răspândesc informații false despre evoluția virusului la noi în țară, dând naștere unor teorii ale conspirației menite să sădească panică în mințile cetățenilor. O atitudine deosebit de periculoasă, în contextul în care siguranța noastră, a tuturor, depinde de respectarea anumitor reguli și norme, fie ele cât de drastice.

În opinia lui Raed Arafat, vorbim despre adevărate grupuri organizate chitite pe răspândirea unor astfel de informații, grupuri care, prin intermediul unor canale de știri de origine discutabilă, încearcă să destabilizeze încrederea pe care populația o are în autoritățile competente. Acesta fiind, de altfel, motivul pentru care este necesară implicarea serviciilor secrete, pentru ca activitatea ilegală să fie stopată înainte de a face mai mult rău.

Raed Arafat: „În spate sunt grupuri organizate care fac asta”

„Acum uităm de unde am pornit și începem să arătăm cu degetul, să facem bășcălie. În spate sunt grupuri organizate care fac asta. Serviciile depistează, văd. Acolo unde este posibil să limiteze dacă sunt troli, dacă sunt atacuri de undeva. Asta e o parte din activitatea lor. Nu sunt în legătură directă cu ei, dar dacă văd de undeva că sunt atacuri, trebuie să ne protejeze. Nu întotdeauna se va reuși. Nu suntem într-o epocă, în care să închizi site-uri. (…) Sunt site-uri care sunt create pentru așa ceva, pentru a dezinforma”, a declarat Raed Arafat.

De altfel, în cursul zilei de ieri, președintele Iohannis a declarat la rându-i că există o serie de „răspândaci” a căror singură ocupație este să creeze panică, încercând să-i convingă pe oameni că anumite fake news-uri lansate de ei sunt reale.

„Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc dezinformări și propagă tot felul de teorii ale conspirației”, spunea președintele ieri.

Citește și: Episcopul Marchel și vaccinul satanist

#News