Călin Georgescu
Călin Georgescu

PAUR a descoperit o nouă strategie de manipulare împotriva imunizării prin vaccin: Călin Georgescu a găsit un lac rece în Austria, a adăugat efecte speciale și a declarat că se află pe meleaguri mioritice.

Scopul politicianului nu a fost o falsă promovare a turismului românesc, ci o falsă promovare a ideii că natura te scapă de coronavirus.

Ninsoare de basm, doar că virtuală

Asemenea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, ”premierul” PAUR se scaldă într-un lac rece, sub o ninsoare de basm, adăugată pe calculator și descrie că ”Imunitatea se întreține și antrenează doar în natură”.

Desigur, sunt doar idei din basmele vechi românești, promovate, în prezent, de PAUR.

Singura realitate: lacul există, doar că există în Austria și nu în România, iar fulgii de nea reperezintă o grafică bunicică, asemănătoare celei din jocurile video.

Și pentru că nu sunt mulți adepți ai jocurilor video și nu mulți cunosc geografia Austriei, două publicații, PressOne din Cluj și Buletin de București au descoperit locul real unde a fost filmat videoclipul. Conform PressOne, zona este supranumită «Caraibele Alpilor» printre turiști, iar lacul în care înoată Georgescu se numește Grüner See, iarna având o adâncime de 1-2 metri.

De asemenea, Buletin de București scrie că ninsoarea din video este falsă, fiind adăugată după filmare. 

În cadrul de început, cadrul ăla foarte larg, se văd niște viscolii, și alea arată foarte evident puse”, a explicat fotograful Adi Bulboacă pentru publicația citată.

Dezinformare: scăldatul într-un lac din Austria te scapă de coronavirus

Clipul se întinde pe o durată de 4 minute, a fost distribuit de peste 11.000 de ori și a strâns peste 1.900 de comentarii pe Facebook. Cea mai interesantă parte: prin fals, Georgescu a reușit să-i manipuleze pe mulți, vorbind fix despre manipulare:

„Trebuie să știm cine suntem și ce vrem! Nu trebuie să cădem în plasa acestei pandemii a fricii și a manipulării”, a declarat Georgescu

Călin Georgescu nu încurcă doar geografia de est cu cea de vest, nu încurcă doar realul cu virtualul, ci și natura cu medicina. Susține că înoată pe o temperatură de -6 grade Celsius și că nu simte frigul de pe meleagurile mioritice.

Nici nu ar avea cum, în Austria:

Aici este realitatea, aici este informația, nu în laborator. De aceea nu îmi este frig, nu simt frigul, simt puterea, simt că trăiesc, sunt liber”, a declarat Călin Georgescu.

Publicația de la Cluj îl contrazice pe politician și-l informează pe necunoscător: temperatura lacului nu este cea de -6 grade, cum susține Călin Georgescu. ”În interior, în lac, apa are temperatura de 6-7 grade Celsius, potrivit Wikipedia care citează un studiu de specialitate realizat în zonă”.

Citește și: PAUR, luat „la bani mărunți” de către AEP

Foto

#News