Deși sunt considerați o raritate a naturii, delfinii roz au revenit în apele costiere din Hong Kong. Pot fi observați, pot fi studiați, pot fi fotografiați și mulți află abia acum de existența acestor mamifere.

Nu mulțumim coronavirusului pentru eveniment, dar iată că restricțiile ajută din nou la reducerea poluării, iar natura își poate relua cursul firesc.

Deși au culoarea roz, delfinii sunt cunoscuți sub denumirea de delfini albi chinezeşti. Paradoxal definițiilor, aceste mamifere capătă nuanţa roz, nu de la vreun pigment, ci de la vasele de sânge vizibile, care au funcţia de a regla temperatura corpului.

Totul a început în luna iulie, când metropola a cunoscut un al treilea val de coronavirus și a decis noi restricții. De data aceasta, restricțiile au fost impuse și asupra navelor care intră pe acest teritoriu.

A crescut numărul de infectări, s-au stabilit regule și norme noi și totul a dus la apariția delfinilor care înoată în grupuri de doar doi sau trei. Departe de nave, oameni sau poluare, mamiferele s-au bucurat și au înotat în apele mai puțin tulburi, ape care, de obicei, sunt populate de nave de marfă.

Specialişti în domeniul mamiferelor marine de la Universitatea St. Andrews din Marea Britanie au precizat, într-un videoclip pentru South China Morning Post, că după ce multe dintre serviciile de feribot au fost sistate, delfinii care nu au fost văzuţi de patru sau cinci ani s-au reîntors în habitatul din Hong Kong.

”Delfinii roz au început să revină în apele costiere din apropierea metropolei Hong Kong, unde se află unele dintre cele mai aglomerate canale de navigaţie din lume, după ce restricţiile pentru combaterea COVID-19 au redus poluarea fonică şi au îmbunătăţit condiţiile de habitat pentru exemplarele din această specie rară”, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și: România mai puțin frumoasă: Geamăna – satul scufundat

#News