În județul Buzău vor fi reintroduse măsurile aplicate în perioada stării de urgență, ca urmare a creșterii cazurilor de coronavirus. Această decizie a fost luată în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean de Situații de Urgență (CJSU) Buzău, ce a avut pe ordinea de zi „măsuri  importante, menite să prevină îmbolnăvirile Covid-19 în rândul beneficiarilor din centrele sociale din județul Buzău”, se arată în comunicatul Prefecturii Buzău. Buzău este, astfel, primul județ din România în care sunt reintroduse măsurile din perioada stării de urgență.

„Direcția de Sănătate Publică Buzău a făcut o analiză amănunțită și a constatat că, în urma testărilor efectuate în ultima lună la nivelul centrelor rezidențiale de asistență socială, se constată o creștere importantă a numărului de cazuri confirmate pozitiv atât în rândul personalului de îngrijire, cât și în rândul beneficiarilor. În prezent, există 3 focare active în cămine de asistență pentru persoane vârstnice. Ancheta epidemiologică efectuată de către DSP a stabilit că infectarea s-a produs prin reluarea activității personalului sau a interacțiunii cu persoane venite din zone cu risc epidemiologic. Cu toate măsurile uregente dispuse de DSP, având în vedere gradul mare de contagiozitate, precum și patologia preexistentă a asistaților din aceste centre, este aproape imposibil de limitat răspândirea virusului. În acest context epidemiologic, DSP a transmis către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență propunerea prin care programul de lucru al angajaților centrelor de asistență socială să fie identic cu cel avut în perioada stării de urgență”, conform paginii de Facebook a Prefecturii Buzău.

Astfel, printre regulile impuse în urma acestei ședințe a CJSU Buzău s-a decis ca angajaţii din azilurile şi centrele de îngrijire din Buzău să se lucreze în ture. Aceștia vor sta 2 săptămâni la serviciu, după care vor merge acasă unde de asemenea vor fi izolaţi pentru 2 săptămâni, măsură care a fost aplicată în starea de urgenţă şi care a fost reimplementată după ce s-a constatat că virusul este introdus în aceste unităţi de către angajaţi. 

La nivelul județului Buzău au fost înregistrate 1.870 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, 1.067  de pacienți vindecați și 59 de decese.

În România, pe 16 martie 2020 a fost decretată starea de urgență pentru 30 de zile, care a fost apoi prelungită cu încă 30 de zile.

De la începutul pandemiei până marți, 18 august, la nivelul întregii țări au fost confirmate 72.208 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit 3.074 de persoane infectate cu coronavirus.

Citește și: Oficial. Încă o lună de stare de alertă

#News