Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice a prezentat un clasament la nivel național în domeniu serviciilor de apă și canalizare.

Potrivit ANRSC, compania Raja Constanța ocupă poziția 10 din 15 în ceea ce privește prețul de furnizare al apei către consumatori. Spre deosebire de celelalte companii din domeniu, care au posibilitatea folosirii unor surse de suprafață, RAJA S.A. extrage apa furnizată din subteran, prin sute de foraje de mare adâncime, ceea ce implică mari cheltuieli cu energia electrică aferentă pompării din subteran.

De asemenea tratarea apei din subteran necesită alte costuri suplimentare. Potrivit reprezentanților companiei, RAJA S.A. a cofinanțat, printr-un împrumut contractat de la B.E.R.D, cu peste 50 milioane euro Programul Operational Sectorial de Mediu în valoare de peste 300 milioane euro, în urma căruia au rezultat investiții ce au intrat în patrimoniul UAT-urilor.

Printre cele mai importante investitii se numără 16 stații de epurare moderne, care sunt prevăzute cu treapta terțiara de tratare a apelor uzate, apele deversate fiind ape curate care respectă toți indicatorii impuși de legislația europeană privind protecția mediului inconjurător.

Toate acestea au însă un preț. Tariful practicat de RAJA S.A. este aprobat de către ANRSC. după o verificare riguroasă a tuturor componentelor de preț și a respectării Strategiei Tarifare. Potrivit ANRSC, constănțenii plătesc 4,91 lei pe metrul cub de apă, în timp ce cel mai mare tarif practicat în țara noastră este de 5,69 lei metru cub de apă la Vaslui și la polul opus cel mai mic  preț este de 4,51 lei per metru cub la Craiova.