Voiculescu nu vede de ce n-ar fi tot el „noul” ministru al Sănătății

Declarațiile au fost făcute cu foarte puțin timp înaintea ședinței coaliției, programată la orele 17:00

Într-un interviu care ar putea fi, cu ușurință, catalogat ca fiind scos din tiparele obișnuitului, fostul ministru demis al Sănătății, Vlad Voiculescu a declarat că nu înțelege de ce n-ar fi tot el „noul” ministru al Sănătății. Mai exact, cum decizia propunerii noului ministru e în terenul celor de la USR PLUS, în acest moment, și cum ministerul „aparține” PLUS, Voiculescu nu numai că-și dorește să ocupe scaunul pe care tocmai l-a părăsit săptămâna trecută, însă sugerează că ar putea fi propus din nou de colegii săi.

„Sugestiile” au fost aruncate în spațiul public de către ministrul demis la Europa FM, în cursul zilei de astăzi, cu foarte puțin timp înaintea ședinței în care coaliția de la guvernare ar trebui să tragă anumite concluzii care, de data aceasta, chiar să funcționeze, în contextul relațiilor tot mai prăpăstioase dintre cele două entități politice: USR PLUS și PNL.

Vlad Voiculescu, despre o eventuale nouă propunere: „Da, eu n-am văzut încă argumente prin care această variantă să fie complet scoasă de pe masă”

Cu toate că a insistat că „nu se agață de funcție”, Vlad Voiculescu a mai spus că o nouă numire a sa funcție „este treaba coaliției”, însă nu vede niciun argument concret care să împiedice propunerea sa, la numai o săptămână de la demitere.

Ce-i drept, în momentul de față, nu există nicio informație potrivit căreia USR PLUS ar vrea să joace o astfel de carte, declarația lui Voiculescu fiind, în acest moment, unicat. Cu toate astea, nu este exclus ca acesta să fi oferit, în cadrul emisiunii radio, un indiciu asupra viitorului meci de „box politic”, pregătit în coaliție și mai ales, un pont valoros în legătură cu tactica pe care Alianța o pregătește, ceea ce ar transforma conflictul într-unul de tipul Cîțu vs. Voiculescu.

Citește și: Coaliția de guvernare, în impas. Ședință importantă astăzi