Coaliția de guvernare urmează să aibă astăzi o ședință care se anunță a fi cu scântei, întrucât urmează să se tranșeze viitorul politic al celor două formațiuni, cu accent pe „căsătoria” de la Palatul Victoria.

Ședința în cauză e necesară din pricina neînțelegerilor din ultima perioadă, în urma remanierii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. O picătură care a umplut paharul atât pentru PNL, cât și pentru USR PLUS, cei din urmă considerând că demiterea a fost un act abuziv care încalcă înțelegerile interne din cadrul coaliției, cu toate că, din punct de vedere legal, nu vorbim despre niciun fel de încălcare a normelor.

Coaliția de guvernare, la un pas de destrămare?

Reamintim că în cursul săptămânii trecute, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de către premierul Florin Cîțu, decizie care a dus la conflicte majore în cadrul coaliției. Dacă într-o primă instanță, lui Dan Barna i-a fost propus interimatul la Sănătate, ulterior acesta a refuzat oferta, declarând că nu a fost consultat în momentul în prealabil, astfel că Florin Cîțu s-a văzut nevoit să se autopropună, bifând, o perioadă, atât funcția de ministru al Sănătății, cât și pe cel de premier al României.

Capul lui Cîțu îl vrem

În timp ce liberalii au continuat să-și susțină premierul, cei de la USR PLUS s-au arătat dispuși negocierilor doar într-o oarecare măsură, cerându-le colegilor de coaliție să-și „ia mâna” de pe Cîțu. La rândul lor, cei din UDMR au ales și ei o tabără, pe cea a liberalilor, considerând că decizia lui Florin Cîțu a fost una justă și în totală conformitate cu atribuțiile unui premier.

Rămâne de văzut ce decizie va lua coaliția și dacă vor reuși să depășească acest impas presărat cu decizii luate la foc automat, dar și cu orgolii pe măsură. De menționat, totuși, că ambele formațiuni politice par hotărâte să-și susțină propriul punct de vedere până în pânzele albe, fără să-și dorească o soluție de compromis.

Citește și: Doi polițiști au fost reținuți în cazul de la Pitești