biserica coronavirus jandarmerie
Foto: Iulia Kelt

Când am crezut că le-am văzut și le-am auzit pe toate, m-a lovit, din nou, biserica. În fiecare zi învăț ceva nou, iar azi am aflat că Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie a ținut o slujbă legată de coronavirus. Cu sfaturi, un îndemn pe ici pe colo și cu soluții la care nici medicii și nici cercetătorii nu s-au gândit. Interesant.

Undeva la Catedrala Episcopală din Huși, Liturghia Darurilor a adus răspunsuri la toate întrebările, dar, mai ales a adus concluzii: oamenilor le e teamă de moarte. Nu m-aș fi gândit la asta. Cum să-ți fie teamă de moarte în contextul actual?

Până acum, pandemia de coronavirus pe glob numără aproape 200.000 de cazuri de persoane infectate iar numărul morților se apropie de 8.000. Ce e cu panica? A, și încă o chestie: Europa a depășit Asia cu peste 3.400 de decese. În ultimele 24 de ore, Marea Britanie, mai bine de 700 de noi cazuri de infectare au fost depistate. Dar, încă o dată, ce e cu tristețea?

Când și dacă se va termina pandemia, nu știm. Dar nu e motiv de panică, după cum afirmă părințelul:

”Ne este frică de ceea ce vine. Sunt oameni panicați. Le este mai frică de moarte decât de Dumnezeu. Aceasta este tragedia, că ne este mult mai frică de moarte decât de Dumnezeu. Este o vreme a cernerii. Este esențial să rămânem neclintiți în credința noastră și să nu ne încovoiem în fața încercărilor reale care vin. Un om credincios nu se panichează, ci toate le lasă în mâna lui Dumnezeu. Cred că Sfânta Chiriachi a păzit până acum acest județ. Am această intuiție! Ne-am gândit să facem mai des Acatistul Sfintei Mare Mucenițe Chiriachi, de la care să cerem ajutorul în aceste vremuri de epidemie. Nu lăsăm rugăciunea”.

Da, asta a spus un preot. Dacă o spuneam eu, riscam o judecată în piața publică. Și o sentință mai grea decât coronavirusul.

Citește și: Gabriela Firea aplaudă spitalele Primăriei Capitalei: Muncim la foc continuu

#News