Vestea tristă a zilei de astăzi se referă la depășirea indicelui de 3 infectări la mia de locuitori în Capitală. Recordul a fost înregistrat în cursul zilei de astăzi, iar consecința directă va fi că Bucureștiul va trebui să intre automat în scenariul roșu, cel care presupune, printre altele, închiderea școlilor fizice, urmând ca învățământul să se desfășoare exclusiv online.

Potrivit EduPedu.ro, mâine dimineață, în jurul orei 8:00, Ministrul Educației, Monica Anisie a convocat „inspectorii școlari pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice online”.

De asemenea, tot Monica Anisie a mai declarat astăzi că: „DSP va prezenta o analiză a situației epidemiologice. În funcție de focarele existente în unitățile de învățământ, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență poate decide suspendarea temporară, pentru 14 zile, a activităților care presupun prezența față în față. În absența unei astfel de decizii, unitățile vor funcționa în scenariul 2. Până când Comitetul va emite această hotărâre, unitățile vor funcționa în scenariul 2, ca și până acum.

Eu nu pot să mă pronunț în legătură cu această situație. Nu pot eu să mă pronunț în locul Comitetului. Mânie dimineață, la ora 8, am convocat o ședință operativă la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

La întrebarea dacă elevii se vor mai duce la școală trebuie să răspundă prefectul Municipiului București. Școala online va fi 14 zile, dacă scade incidența. Eu nu mă pronunț pe ce cred, ci spun care sunt prevederile legale.”, a declarat Monica Anisie, la România TV.

Bucureștiul, fără prefect. Cojanu, în concediu

Ghinionul face ca fix în ziua în care s-a anunțat depășirea cotei psihologice de 3 la mia de locuitori în București, prefectul Capitalei să fie să fie în concediu. Ceea ce, așa cum era de așteptat, i-a dat prilej primarului în exercițiu al Capitalei, Gabriela Firea, să comenteze situația actuală. Potrivit Gabrielei Firea, scenariul roșu nu se poate aplica, întrucât vorbim despre un recensământ al populației învechit și neconform cu realitatea lui 2020.

„Scenariul roșu nu se poate aplica, atâta vreme cât rata de infectare se raportează la o cifră a populației de acum 10 ani, care nu mai este de actualitate. Prefectul este în concediu, nu putem noi convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Politicienii preferă să se îmbolnăvească toți elevii, toți părinții, toți bunicii, toți nepoții doar ca să nu închidă școlile, pentru că un sondaj făcut relevă că peste 70% din părinți nu vor să se închidă școala.”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3.

Citește și: Arafat dezminte zvonurile potrivit cărora ar fi spus că lupta împotriva Covid-19 este pierdută

#News