Dacă ai avut nenorocul să te infectezi cu coronavirus și să fii internat, legea nu ține cu tine. Legislația nu prevede normă de hrană pentru cei care ajung la izolator.

Nu este soluția ideală, dar, până la modificarea legislației, medicii au decis să facă chetă și să doneze norma de hrană pacienților. Ești internat? Medicul te tratează și te și hrănește.

Meniul de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru pacienții care nu au afecțiuni cronice conține foarte puține alimente, dar, cu toate astea, sunt salvarea multora.

Cum arată un meniu din Spitalul Județean de Urgență Ploiești:

Dimineață: Ceai, pâine, 20 gr. unt și salam

Gustare ora 10:00: 100 gr brânză de vaci.

Prânz: ciorbă de zarzavat cu fidea, mâncare de fasole verde cu pui și pâine.

Gustare ora 16:00: iaurt.

Cină: Pilaf cu pui, pâine și iaurt.

Meniul din spital este mai diversificat pentru cei care au diverse afecțiuni precum cei de la cardiologie, care au boli renale, diabet sau ulcer.

”Meniul va fi publicat zilnic pe site-ul Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Considerăm că este un act de transparență cu privire la acest aspect. Anunțul cu privire la meniul zilnic va fi însoțit și de fotografii”, a precizat dr. Sebastian Constantin Toma, noul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

”Pentru persoanele care ajung în izolator, legislația nu prevede normă de hrană. Acesta este motivul pentru care am propus modificări legislative cu privire la acest aspect și, din proprie inițiativă, medicii au dorit să vină în sprijinul acestor persoane prin cedarea normei de hrană sau prin realizarea de chetă pentru achiziționarea de apă”, a precizat managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, conform observatorulph.ro.

Citește și: Gigi Becali face public medicamentul împotriva coronavirusului

#News