Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a declarat, la Galați, că elevii vor face mai multe ore de sport în următorul an școlar. Acestea vor fi făcute la început în formatul „online”, până când situația sanitară va permite revenire pe terenurile de sport.

„Deja am gândit acest lucru împreună cu Ministerul Educației. Vom avea o oră în plus, această oră va fi adaptată condițiilor în care ne desfășurăm viața până vom avea o soluție medicală. Am realizat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Român și Ministerul Educație prin care toți profesorii de sport din România vor avea soluții digitale, aproopos de ore de sport on-line, exerciții care evită contactul, aglomerarea terenurilor de sport”, a declarat Ionuț Stroe, citat de Mediafax.

Reamintim că toată activitatea sportivă din România a intrat în pauză forțată la jumătatea lunii martie, când a fost decretată pandemia de coronavirus.

La nivelul sporturilor de echipă, singurul campionat care a fost repornit este cel de fotbal, dar și acesta cu mici întreruperi din cauza confirmărilor cu Covid.

Citește și: Banii restanţi au fost plătiţi! Peste 6,000,000 lei acordate sportivilor români.

#News