Ar fi fost a treia ediție Sports Festival anul acesta în Cluj, dacă nu ne-ar fi stricat planurile tuturor coronavirusul.

S-ar fi ținut între 11 și 14 iunie, și-ar fi fost un eveniment pentru toți iubitorii sportului, indiferent de sex, rasă, religie. Cel mai probabil, ca majoritatea evenimentelor din 2020, se va anula. Asta nu înseamnă că organizatorii s-au lăsat copleșiți de tristețe.

Cu sau fără festival, anul acesta, în seara de Înviere, mai multe reflectoare vor fi aprinse pe BT Arena, toată noaptea. Vor lumina cerul și vor încerca să țină vie speranța că, măcar la anul, vom putea fi cu toții. Că măcar la anul o să putem să stăm unii lângă alții, să râdem, să aplaudăm, să ne bucurăm împreună.

”Se doreşte a fi un simbol de speranţă şi recunoştinţă pentru pasiunile care unesc Clujul. Sâmbătă seara, la ora 20.30, vom da drumul mai multor reflectoare pe care le-am montat pe BT Arena. Ele vor lumina cerul toată noaptea, iar fasciculele vor putea fi văzute de toţi cei care locuiesc în apropiere sau în zonele înalte ale oraşului. Am vrea să privim un pământ luminat, să vedem reflectoare aprinse pe fiecare stadion, teren de tenis, pârtie de ski, traseu de formula 1, hipodrom, sală de sport, teren din curtea şcolii. Acolo ne vom revedea din nou cu bucurie şi ne vom aplauda din nou campionii”, au transmis organizatorii Sports Festival.

Eu, una, n-am văzut fotbal decât la televizor. Nici mare fan al sportului nu sunt. Mă uit, de obicei, la semi-finale și finala de la Cupa Mondială, dacă joacă cineva interesant. Și dacă am chef. Când mai joacă Halep, dar tot la meciuri importante. În rest, sunt total paralelă cu sportul.

Dar, dacă la anul o să fie sigur să ieșim din case și să ne adunăm dezlegați, în mulțime, cred c-o să ajung la toate festivalurile posibile, inclusiv la Sports Festival. Pentru c-o să pot.

Citește și: Mitropolitul Irineu: despre iertare și iubire

#News