Foto: Mesagerul Hunedorean
Foto: Mesagerul Hunedorean

O învățătoare din Vâlcea a găsit o soluție interesantă pentru a scăpa de datorii, jucând la păcănele câteva mii de euro, bani luați de la părinți.

Femeia din Râmnicu Vâlcea ar fi fost datoare la cămătari și, deși este soție de preot, a transformat un viciu în alt viciu.

După ce a cunoscut fascinația pentru bani și jocuri de noroc, învățătoarea s-a ales cu un frumos dosar penal pentru furt calificat și înșelăciune.

Vicii paradoxale: păcănele și păpuși Barbie

Femeia are 40 de ani și, pe lângă banii manevrați la jocurile de noroc, mai are un păcat: este acuzată că fura păpuși scumpe din magazinele din oraș.

Nu este vorba de orice fel de păpuși și nici de o lesne iertătoare cleptomanie: în luna ianuarie, camerele de supraveghere ale unui magazin au surprins momentul în care învățătoarea își bagă în geantă o păpușă scumpă, iar apoi merge la casă cu alte două păpuși ieftine, pe care le plătește.

Astfel, proprietarii magazinului au fost nevoiți să apeleze la polițiști, declarând că femeia este o recidivistă și că încă din 2018 ar fura păpuși de la ei din magazine. Conform calculelor proprietarilor, paguba s-ar ridica la suma de 3000 de lei.

Și, pentru că nu poți face avere doar din jucării furate, la adresa învățătoarei au apărut și acuzațiile părinților. Aceștia susțin că femeia ar fi colectat bani de la elevi sub pretextul unui ajutor pentru diverse cazuri umanitare.

Păcănelele: cazurile umanitare care primeau banii

Cadrul didactic ar fi luat sume cuprinse între 300 și 1.000 de euro de la părinți, dar, până acum, aceștia au evitat să depună vreo plângere penală. Cu toate acestea, în momentul în care a fost deschis dosarul penal pentru furt calificat, părinții au apelat la lege.

În urma mărturiei pentru înșelăciune depuse de părinți, învățătoarea a fost suspendată. În momentul de față este în curs o anchetă a inspectoratului școlar județean, care vrea să o excludă din învățământ.

Citește și: Elevii ar putea participa fără mască la orele de sport